Президентът на ФИФА Джани Инфантино вярва, че процесът за определяне

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино вярва, че процесът за определяне
Коментари Харесай

Джани Инфантино: Процесът на определяне на домакините на Мондиалите показва сплотеност и единство

Президентът на ФИФА Джани Инфантино има вяра, че процесът за установяване на домакините за международните шампионати през 2030 и 2034 година носи обръщение за " единодушие и единение ". Това съобщи самият той в речта си по време на конгреса на зона КОНМЕБОЛ

Има единствено по една кандидатура за всеки шампионат, като Мароко, Португалия и Испания ще провеждат Мондиал 2030 - с три мача, които ще се проведат в Уругвай, Аржентина и Парагвай, до момента в който Саудитска Арабия е единственият кандидат за 2034-а.

Организации за отбрана правата на индивида разкритикуваха процеса, като на възможните претенденти за 2034-а година беше даден по-малко от месец за взимане на решение и се разглеждаха единствено предложения от азиатски и океански федерации.

" Просто желая да благодаря и да поздравя всички, изключително президентите на конфедерациите и членовете на Съвета на ФИФА, тъй като считам, че доказахме на света, че е допустимо да се реализира консенсус и единение в процесите на взимане на решения. Мисля, че в нашия свят, където, за жалост, има доста експанзия, имаме потребност от такива послания за единодушие и единение ", съобщи Джани Инфантино.

Очаква се решенията да бъдат утвърдени на Конгреса на ФИФА в края на идната година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР