Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази голямо задоволство от световното

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази голямо задоволство от световното
Коментари Харесай

Инфантино: Това бе най-добрата групова фаза в историята

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази огромно удовлетворение от международното състезание в Катар и дефинира сегашния шампионат като " най-хубавия на всички времена ", в който е показан футбол от " най-високо равнище ".

" Изгледал съм всички мачове и мога да кажа напълно просто и напълно ясно - това бе най-хубавата групова фаза на международно състезание в историята. Това е доста обнадеждаващо за остатъка от шампионата ", сподели Инфантино във видео, оповестено на формалната страница на ФИФА.

" Мачовете са от най-високо равнище и се организират на прелестни игрища. Това го знаехме от дълго време. Но и почитателите, които ги посещават, са невероятни. На всеки мач има по над 51 000 души приблизително. Всеки ден по улиците на Доха има 2,5 милиона души по няколко стотин хиляди по стадионите. Всички те честват дружно, поддържат тимовете си, основават фантастична атмосфера, има чудесни голове и изненадите следват една след друга ", сподели още швейцарецът.

" Вече няма огромни и дребни тимове. Нивото сред всички е доста изравнено. За пръв път тимове от всички континенти доближиха до етапа на директните елиминации. Това демонстрира, че футболът се трансформира в световен феномен ", добави Инфантино.

Той разкри, че по данни на ФИФА досега над 2 милиарда души са гледали мачовете от международното състезание по малкия екран и е убеден, че до края на шампионата тази цифра ще доближи върха от 5 милиарда с достигането на най-важните срещи.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР