Президентът на Ферари Серджо Маркионе съвсем сериозно заплаши собствениците на

...
Президентът на Ферари Серджо Маркионе съвсем сериозно заплаши собствениците на
Коментари Харесай

Ферари заплаши босовете на Ф1 да си събере багажа

Президентът на Ферари Серджо Маркионе напълно съществено заплаши притежателите на Формула 1 от „ Либърти Медия”, че ще извади отбора от шампионата. Действията на боса идват като резултат от обявлението на „ Либърти”, че ще вкара нови регулации за моторите след 2020 година, а то от своя страна се случи дни преди да бъдат разкрити детайлите по отношение на въвеждането на плануваното за 2019 година ограничаване в бюджетите.

Какви промени ни чакат през 2021 година във Ф1?

Според информация на немските медии 2019-а ще бъде тестова година, с цел да се види по какъв начин тъкмо ще повлияе лимитирането на харчовете. Не се плануват санкции за прекачване на лимитите, а бюджетното ограничаване от 100-200 милиона евро няма да включва разноските за водачи, шефове и маркетинг. „ Всеки тим ще има самостоятелен счетоводител на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), прикован към себе си”, разяснява кореспондентът на „ Ауто Мотор унд Шпорт” Михаел Шмид.

Докато обаче „ Либърти” към момента доизпипва новите ограничения, Ферари напълно не наподобява благополучен от тях. Според италианските медии Маркионе е декларирал, че не счита „ да играе по свирката” на босовете, до момента в който те и ФИА не основат „ условия, които са от изгода за поддържането на марката и усилват позициите на спорта”.

„ Как бих се чувствал, в случай че стана президента, който е извадил Ферари от Ф1? Направо супер”, съобщи Маркионе. Той също по този начин изрази подготвеност компанията да започва лични спортни серии като отговор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР