Президентът на Федералната резервна банка в Чикаго - Чарлз Евънс

...
Президентът на Федералната резервна банка в Чикаго - Чарлз Евънс
Коментари Харесай

Фед вероятно ще повиши лихвите с още 100 - 125 базисни пункта до края на 2022 г.

Президентът на Федералната аварийна банка в Чикаго - Чарлз Евънс съобщи във вторник, че Фед на Съединени американски щати евентуално ще увеличи лихвените си проценти с още от 100 до 125 базисни пункта (с още 1,00-1,25%) до края на тази календарна година, добавяйки своите прогнози, че лихвените проценти са почти в сходство със междинната оценка на лихвите в Съединените щати, заяви БНР.

През септември Фед увеличи за трети следващ път главната федерална фондова рента със 75 базисни пункта до диапазона 3,00%-3,25% - най-високо равнище на американската рента от 2008 година насам.
Освен това той означи, че чака " умерено нарастване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през втората половина на годината ". В същото време Евънс повтори значимостта на " привеждането на изискванията за търсене и предложение на пазара на труда в по-добър баланс с течение на времето " за справяне с инфлацията.

Освен това Чарлз Еванс заключи, че " след привършване на годината на равнище от 5,4%, общият инфлационен показател PCE (индекса на цената на разноските за персонално ползване, който е значим измерител за Фед по отношение на инфлацията в САЩ) се чака да спадне до 2,8% през 2023 година и до 2,3% през 2024 година, преди да се върне към нашето целево равнище от 2 на 100 до края на 2025 година ".

 

    Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР