Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще пътува

...
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще пътува
Коментари Харесай

Александър Чеферин ще посети Гърция във връзка с трагичната смърт на фен на АЕК

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще пътува до Гърция през идната седмица, с цел да се срещне с министър-председателя на страната Кириакос Мицотакис по отношение на трагичния случай в Атина, при който беше погубен почитател на локалния клуб АЕК.

Хърватски почитатели, подкрепящи Динамо (Загреб), дойдоха в гръцката столица и предизвикаха сбивания и вълнения, при които 29-годишният последовател на " жълто-черните ".

На 16-и август Чеферин ще срещне премиера на Гърция. А представители на четирите най-големи локални тима – АЕК, Олимпиакос, ПАОК и Панатинайкос, както и хора от спортното министерство, ще бъдат поканени на полемиките, оповестиха от държавната пресслужба.

UEFA President Aleksander Čeferin will visit Greece next week and meet Prime Minister Kyriakos Mitsotakis. Representatives of AEK, Olympiakos, PAOK and Panathinaikos were also invited to the meeting.
— Zoran Elijah Gabriel (house Clermont-Goschütz) (@zoranhorus)

Първият мач сред АЕК и Динамо (Загреб), който трябваше да се играе във вторник, беше откакто голямата група почитатели на хърватите атакува инцидентни минувачи пред ОПАП Арена с дървени пръти и железни бухалки. Именно в тези подиуми фенът на АЕК беше погубен, а други 10 индивида бяха засегнати. Повече от 100 индивида бяха задържани – множеството от Загреб. Срещу тях са в ликвидиране, участие в незаконна група и други престъпни действия.

А в петък избухнаха конфликти пред полицейските сектори в Атина, където бяха арестувани почитателите на Динамо (Загреб) и те даваха показания във връзка със смъртния случай. Около 200 почитатели на АЕК се събраха пред правосъдната палата в Атина, само че най-вече замеряха с бутилки вода и други предмети полицията и публицистите. Тогава обаче нямаше задържани гръцки почитатели.

Погребението на 29-годишния Михалис би трябвало да се организира по-късно в петък в родния му град Елефсина, на 25 километра западно от Атина. Местните управляващи стопираха няколко обществени събития преди службата в символ на печал.

По подигравка на ориста Елефсина е един от трите града в Европейския съюз, дружно с Тимишоара (Румъния) и Веспрем (Унгария), които носят купата Европейска културна столица за 2023-а година.

А полицията в Атина продължава издирването на последователи на Динамо (Загреб), за които се счита, че са се укрили в Атина и в предградията.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР