Президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Одил

...
Президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Одил
Коментари Харесай

Президентът на ЕБВР идва у нас за среща с Кирил Петков и Асен Василев

Президентът на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Одил Рено-Басо е на посещаване е България през днешния ден - първата й аудиенция в страната ни, откогато пое поста в края на 2020 година, заяви пресслужбата на институцията пред Българска телеграфна агенция.

Планирани са срещи с премиера Кирил Петков и с вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, както и с представители на бизнеса и финансовия бранш.

Очаква се да бъде подписан меморандум за съгласие с българското министерство на финансите за поддръжката на Европейска банка за възстановяване и развитие към реализацията на планове и съфинансиране на планове, финансирани от фондове на Европейски Съюз, в това число по Плана за възобновяване и резистентност на страната ни, предусещащ до 6,3 милиарда евро финансова помощ от Европейски Съюз за вложения и промени.

При визитата Одил Рено-Басо ще посети и летище " София ", което е измежду основните инфраструктурни вложения на Европейска банка за възстановяване и развитие в България.

Досега Европейска банка за възстановяване и развитие е насочила над 4,3 милиарда евро към 277 плана в България. През 2021 година вложенията на Европейска банка за възстановяване и развитие в страната ни са достигнали над 245 млн. евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР