Президентът на Еквадор нареди престъпните групировки да бъдат неутрализирани след

...
Президентът на Еквадор нареди престъпните групировки да бъдат неутрализирани след
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ: Въоръжени мъже нахлуха в студио на живо в Еквадор

Президентът на Еквадор подреди незаконните групировки да бъдат " обезвредени " след дни на принуждение, приключили с нахлуване в телевизионно студио.

Маскирани въоръжени мъже нахлуха в студиото онлайн на публичния ефирен канал TC по време на предаване, принуждавайки екипа да легне на пода.

Полицията извърши 13 ареста след нападението, при което бяха ранени двама чиновници.

Най-малко 10 души бяха убити от началото на 60-дневното изключително състояние в Еквадор в понеделник.

Извънредното състояние беше оповестено, откакто прочут нарушител изчезна от затворническата си килия. Не е ясно дали случаят в телевизионното студио в Гуаякил е обвързван с изгубването от пандиза в същия град на боса на бандата Чонерос Адолфо Масиас Виламар или Фито, както е по-известен.

Президентът Нобоа съобщи, че в страната към този момент съществува " вътрешен въоръжен спор " и той активизира въоръжените сили за осъществяване на " военни интервенции за обезвреждане ", което той назова " транснационална проведена престъпност, терористични организации и воюващи недържавни участници "..

В прилежащо Перу държавното управление подреди незабавното разполагане на полицейски сили на границата, с цел да предотврати разпространяването на неустойчивост в страната.

Съединени американски щати обявиха, че осъждат „ наглите офанзиви “ в Еквадор и „ координират тясно “ с президента Даниел Нобоа и неговото еквадорско държавно управление и са „ подготвени да дават помощ “.
Еквадор е един от най-големите експортьори на банани в света, а също по този начин изнася масло, кафе, какао, скариди и рибни артикули. Ръстът на насилието в андската нация, вътре и отвън нейните затвори, е обвързван с битката сред наркокартелите, както задгранични, по този начин и локални, за контрола върху маршрутите на кокаина към Съединени американски щати и Европа.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР