Президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви, че са освободени всички

...
Президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви, че са освободени всички
Коментари Харесай

Президентът на Еквадор обяви освобождаването на всички заложници в затворите

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа разгласи, че са освободени всички заложници, които бяха държани в разнообразни затвори в страната. Пленяването им е част от невиждана рецесия, провокирана от проведени незаконни групи.

В обществената мрежа Екс президентът на Еквадор поздрави участниците в интервенциите по освобождението на общо 175 надзиратели и други чиновници, които бяха пленени в седем пандиза. По случаите следва следствие, съобщи БНР.

Насилието в Еквадор ескалира след бягството от пандиза на прочут наркобос и нахлуването на въоръжени мъже в телевизионно студио по време на лъчение. От 9 януари страната е в изключително състояние с вечерен час. По улиците на огромните градове бяха ситуирани армейски патрули.

Президентът Даниел Нобоа разгласи " война " на незаконните банди, свързани с трафика на опиати, с цел да възвърне сигурността. Арестувани бяха над 1100 души в 24 провинции.

От Вашингтон окачествиха равнището на принуждение като ужасяващи и оповестиха, че американски специалисти ще поддържат на място битката с престъпността. Съединени американски щати ще разширят обмена на разследваща информация и ще търсят способи да държат нарушителите виновни за дейностите им, подчертаха от Държавния департамент.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР