Президентът на Чили Себастиан Пинера обяви създаването на работна група

...
Президентът на Чили Себастиан Пинера обяви създаването на работна група
Коментари Харесай

Чили и Хондурас с извънредни мерки заради небивала суша

Президентът на Чили Себастиан Пинера разгласи основаването на работна група от чиновници в държавни организации, учени и индустриалци, която да работи за превъзмогване на най-тежката суша от 60 години, която тази година е мъчителна поради рекордно ниските превалявания, съобщи Ройтерс.
Чилийското държавно управление разгласи дефицит на вода допълнително от 50 общини в три района от централния пояс на страната и изключително състояние допълнително от 100 общини.
Кабинетът даде обещание да отдели 58 милиона $ за основаване на водоизточници и превозване на вода за нуждаещи се хора в селските региони.
Пинера сподели пред публицисти, че дефицитът на вода и сушата са станали по-продължителни и тежки и това има многообразни измерения: понижаване на преваляванията на цялата територия, спад в равнището на реките, по-малко вода в резервоарите и по-малко сняг в планините.
Чилийските управляващи към този момент доставят вода на 380 000 души в най-засегнатите региони.
Чилийската метеорологична работа заяви, че в столицата Сантяго е паднал единствено една четвърт от междинното количество дъжд, регистрирани през последните 30 години.
Властите в Хондурас оповестиха в цялата страна режим на изключително състояние поради тежката суша, съобщи ТАСС като се базира на президента Хуан Орландо Ернандес.
Държавният глава написа в Туитър, че тази година резултатът от сушата е бил доста сериозен и дефицитът на вода се е отразил на селското стопанство и всекидневния живот. Най-засегнати от сушата са източни, централни и южни региони на централноамериканската страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР