Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва възнамерява да

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва възнамерява да
Коментари Харесай

Лула да Силва чака Путин в Бразилия и гарантира, че няма да го арестуват

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва има намерение да посети Русия следващата година, с цел да вземе присъединяване в срещата на върха на организацията БРИКС (в нея членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка, като наименованието е абревиатура от първите букви на страните на латиница - бел. ред.), съобщи ТАСС и Българска телеграфна агенция. Руската държавна организация прецизира, че Лула се надява на ответна аудиенция от страна на съветския водач Владимир Путин на срещата на Г-20 в Бразилия.

" Той ще получи покана. Срещата на върха на БРИКС в Русия следващата година ще бъде преди срещата на Г-20 в Бразилия и аз ще отида в Русия ", сподели той, като добави, че не съмнява в присъединяване във форума на БРИКС на водачите на останалите страни членки на организацията.

" След това, уповавам се, всички те да дойдат и на срещата на Г-20 в Бразилия и да почувстват атмосферата на света, да видят, че обичаме музиката, карнавала, футбола и че на нас ни харесва да посрещаме гостите си топло ", съобщи Лула да Силва, отговаряйки на публицист, който обърна внимание на обстоятелството, че най-голямата южноамериканска страна е член на Международния углавен съд. МНС издаде заповед за ареста на Владимир Путин.

" Докато аз съм президент на Бразилия, него (Путин - бел. ред) няма да го арестуват. Никой няма да бъде задържан в Бразилия без разрешението на управляващите ", разгласи политикът, наблягайки, че този съответен въпрос би трябвало да се преглежда от позицията на отбраната на държавната цялост на неговата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР