Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва критикува в

...
Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва критикува в
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия скочи на Карло Анчелоти

Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва подлага на критика в локална телевизия назначението на италианеца Карло Анчелоти за селекционер на националния тим по футбол от 2024 година, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ценя Анчелоти, само че той в никакъв случай не е бил селекционер на Италия. Защо не позволи първо проблемите на Италия, която не се класира за последното Световно състезание ", попита 77-годишният Лула по време на изявление за телевизия SBT.

Треньорът на Реал Мадрид бе определен във вторник да води Бразилия на Копа Америка 2024 - от 20 юни до 14 юли. Дотогава селекционер ще бъде Фернандо Диниз, който бе отпред на Флучинензе.
 Новият селекционер на Бразилия: Анчелоти няма да ми се меси в работата
Новият селекционер на Бразилия: Анчелоти няма да ми се меси в работата

" Имам цялостен надзор "

" Аз съм почитател на Диниз. Има темперамент, креативност и той е индивидът, който командва в съблекалнята ", акцентира Лула.

" Много е елементарно да водиш европейски тим с 11 национали. Трудно е да дойдеш тук и да поемеш Коринтианс (бел. ред. - който е в зоната на изпадащите). Бих желал да видял дали Анчелоти ще се оправи с Коринтианс ", провокира го президентът.

49-годишният Диниз ще стартира на скамейката на Бразилия през септември, когато ще са квалификационните мачове за Световното състезание през 2026 против Боливия и Перу.

Според Лула обаче Бразилия сега няма положително потомство футболисти.

" Проблемът не е Диниз, казусът е, че през днешния ден нямаме качествени играчи, каквито сме имали през годините ", счита той.

Последната международна купа на " Селесао " е от 2002 година. На Мондиала в Катар тимът бе отстранен на четвъртфиналите от отбора на Хърватия след осъществяване на дузпи, а шампионата бе извоювано от безконечния противник Аржентина.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР