Президентът на БФТенис Стефан Цветков и Росен Марков, управител на

...
Президентът на БФТенис Стефан Цветков и Росен Марков, управител на
Коментари Харесай

Стефан Цветков награди призьорите на турнир в Бургас

Президентът на БФТенис Стефан Цветков и Росен Марков, шеф на Търговска колегия „ Авеню " наградиха спечелилите на шампионата за юноши и девойки до 14 години от първа категория на Тенис Европа в Бургас, заяви формалният уебсайт на Българската федерация по тенис. Международната конкуренция се организира при извънредно положителни условия и организация въз основата на Търговска колегия „ Авеню ".

Българката Брияна Иванова приключи на второ място на сингъл при девойките. Във финалната среща Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 на първата сложена Луцие Сламеникова от Чехия.



Във финала при юношите Алексей Фролов от Русия се наложи със 7:6, 6:1 над Самим Филиз от Турция.

 Във финала на двойки при юношите Алексей Форлов и Артьом Семенов от Русия победиха с 6:2, 6:3 Леон Слобода от Словакия и Итамар Вертхаймер от Израел.

България завоюва три трофеи от шампионата. На двойки при девойките Андрея Глушкова и Луцие Сламеникова от Чехия победиха във финала с 6:4, 7:6(6) българките Брияна Иванова и Елеонора Тонева.

Александър Начев при юношите и Никол Нунева при девойките завоюваха купите от утешителните съревнования.

В шампионата в Бургас участваха най-хубавите български тенисисти в тази възрастова група и състезатели от Турция, Словакия, Румъния, Чехия, Израел, Япония, Естония, Сърбия и Северна Македония, Гърция, Русия и Украйна.

В надпреварата взеха присъединяване и пътуващите тимове 2009 и 2010, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през календарната 2023 година


„ Организирането на всеки шампионат от подобен сан има инциденти. През тази година имаше и утешителни шампионати и се наложи да използваме още една база. Направихме едно доста хубаво разкриване за всички участници. В шампионата имаше състезатели от над 10 страни. Постарахме да предоставим на всички най-хубавите условия с цел да може децата да бъдат удовлетворени и още веднъж да идват при нас ", съобщи Росен Марков, шеф на Търговска колегия „ Авеню ".

„ Всички български и задгранични състезатели и треньори останаха удовлетворени. Получихме доста положителни мнения за откриването на шампионата. Бяхме организирали занимателна част, а това оказа помощ на децата да се провиснал и да се усещат доста добре. В Търговска колегия „ Авеню " сме се насочили основно към подготовката на деца от най-малка до 16 годишна възраст. Смятаме, че там можем най-вече да дадем и се усещаме най-силни в тази сфера. Това за нас е цел номер 1 ".„ През тази година имаме още доста семейства на разнообразни шампионати. Разбира се желаеме и през идната година да сме домакини на тази конкуренция. Имаме ли помощ от федерацията и от общината, ние ще създадем всичко по силите си да бъдем още веднъж домакини на този шампионат ", сподели Росен Марков.

„ От Търговска колегия „ Авеню " са образец за това по какъв начин би трябвало да се развиват нещата в вярна посока. Аз виждам с оптимизъм освен на развиването на тениса в този район, а в целокупност за българския тенис ", разяснява Стефан Цветков, президент на Българска федерация по тенис.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР