Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира завършилото вчера Държавно отборно

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира завършилото вчера Държавно отборно
Коментари Харесай

Илиана Раева: Усещането е специално, когато се състезаваш за своя клуб, а не за индивидуално класиране

Президентът на БФХГ Илиана Раева разяснява приключилото през вчерашния ден Държавно отборно състезание по художествена гимнастика и посочи, че е неспокойствие и отговорност, когато се състезаваш за своя клуб, а не за самостоятелно класиране.

" Вчера приключи Държавното отборно състезание по художествена гимнастика. Четири дни състезателките от клубовете в страната " водиха война " на спортния килим за своите клубове. Три от четири вероятни трофеи завоюва клуб Илиана - дами, девойки младша възраст и деца. Клуб Илиана направи хеттрик на това съревнование. При девойки старша възраст първенец стана тимът на Левски. Поздравявам всички медалисти. Поздравявам и техните треньори за положения труд. Много е особено чувството при състезателите, които се състезават за клуба си, а не за самостоятелното си класиране. Вълнението е голямо. Често това неспокойствие и отговорност води до съществени неточности. Такива имаше в обилие на това съревнование ", написа Раева в профила си във Facebook.
 Илиана Раева награди Левски Триадица и ЦСКА за 70 години художествена гимнастика в България
Илиана Раева награди Левски Триадица и ЦСКА за 70 години художествена гимнастика в България

БФХГ награди повече от 500 деятели

Тя се изрече ласкаво и за президента на клуб Илиана - Ина Ананиева.

" Ще отделя няколко фрази за Ина Ананиева. Тя се отхвърли от треньор на народен тим отбор и се отдаде на работата си като президент на клуб Илиана. Последните години следя голям скок в представянето на клуба в държавните надпревари. Много трофеи в разнообразни надпревари завоюваха състезателките на клуба. Разбира се, триумфът е на треньорите, които работят там, само че Ина ми е споделяла, че е компактно с тях и оказва помощ на всички. През тези четири дни тя от сутринта до вечерта беше в залата и дружно с персоналните треньорки, извеждаше всяка състезателка от клуб Илиана. Не пропусна играта на нито една! Това ми направи голямо усещане. Познавам работата и като треньор, възпитател и психолог. Не инцидентно е треньор на безспорни международни шампионки и олимпийски медалисти. Явно сполучливо продължава да раздава знанията и в клуба си. Щастлива съм, че не напусна спорта като една доста съумяла треньорка, а продължи да работи и то с присъщата си отговорност към работата. Ина Ананиева е почтена за подражателство! Не е елементарно да си добър началник, само че всичко на този свят се учи, стига да поискаш ", добави Раева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР