Президентът на БФХГ Илиана Раева е изключително щастлива от представянето

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева е изключително щастлива от представянето
Коментари Харесай

Илиана Раева: Много сме щастливи, целта ни е Световното в София

Президентът на БФХГ Илиана Раева е извънредно щастлива от представянето на българските гимнастички, които завоюваха осем медала, от които три златни, на Световната купа по художествена гимнастика в София. Ансамбълът завоюва купите в многобоя и на финала на пет обръча, както и бронз на финала на три топки и две въжета. Катрин Тасева стана шампионка на бухалки, взе сребро на обръч и на лента и бронз на топка, а Боряна Калейн приключи на трето място на финала на обръч.

" Оценката ми за представянето на български тим е доста висока. Много сме щастливи всички. Радвам се, че девойките съумяха да си изиграят толкоз мощно съчетанията, изключително на топки и въжета, макар че позволиха груба неточност. Много се веселя за Катрин Тасева, тъй като й беше нужно да повярва, че е мощна, че я харесва публиката, съдиите. Боряна Калейн се показа малко нерешително, само че тя е още доста млада ", разяснява Илиана Раева след надпреварата.

Тя разкри, че ще бъдат направени промени и усъвършенствания в композициите на самостоятелните гимнастички. " Всички са доста заредени. Вече говорихме за измененията и подобренията, които би трябвало да се създадат в композициите на самостоятелното. Трябва да работим върху психическата резистентност на девойките. Сезонът е дълъг. През юни следва европейско състезание, а главната ни цел е международния шампионат в София през септември. Момичетата са доста стимулирани. Ансамбълът - в тяхно лице имаме едни същински герои. Те устояха теста за устойчивост с оценка 7 по шестобалната система. Вече имаме концепция за надграждане на съчетанията ", сподели още Раева.

" Поставяме си доста високи цели и имаме вяра, че можем да спечелим златни медали на международното състезание, само че ни следва доста работа. Много сме мощни сега. Ансамбълът на този стадий мъчно може да има конкуренция, в случай че си изиграят съчетанията. Имаме извънредно мощен тим отбор и самостоятелно за международното състезание, единствено нека да са живи и здрави ", добави президентът на БФХГ. България ще бъде хазаин на международното състезание по художествена гимнастика тази година от 10 до 16 септември в " Арена Армеец ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР