Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков посрещна баскетболните националите на Летище

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков посрещна баскетболните националите на Летище
Коментари Харесай

Георги Глушков: Всичко това е една искра, сега трябва да загори огън

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков посрещна баскетболните националите на Летище София след класирането им на ЕвроБаскет 2022. Ето какво показа той преди играчите да стъпят на родна земя:

„ Емоциите са разнообразни. Дава път на младите, дава им огромен небосвод. Другото, което мен ме вълнува е, че показахме темперамент, показахме, че можем да се борим за успеха от първата до последната минута, да я желаеме и да я вземем.

Току-що показахме физиономии и темперамент. Ще кажа на Росен, че съм доста благополучен от обстоятелството, че даде опция на всички млади да се включат във втория мач и да покажат какво могат. Беше значимо. Имаме запаса.

От есента стартират квалификации за международно състезание и би трябвало да бъдем с друго самочувствие, към този момент да знаем по какъв начин да се борим за успеха от първата до последната минута. Това е доста значимо.

Константин Костадинов е един от тези, които искахме да забележим. Той е един от тези, които сподели хубави неща. Имаме лято, имаме есен, след това има други шампионати.

Сашко (б.а. Александър Везенков) си е водач. Сега не мога да преценява тъкмо какъв брой и какво може да даде на тима, само че самото му наличие е значимо. Той е доста мощен състезател, има харизма, несъмнено съвършено с момчетата. Смятам, че той ще се включи и ще даде един огромен подтик на този тим и на младите, които ще влязат в него.

Апетитът идва с яденето, с успехите. Смятам, че на тях им е харесало да се борят цялостен мач – 40 минути за една победа, вместо 10 мин за победа, 10 минути за еднакъв мач, 10 минути да не паднем с доста и последните 10 за статистика. Смятам, че този интервал сме го поставили в нашата история. Така се надявам. Както виждате прогнозите в баскетбола не постоянно се сбъдват.

Инерцията от това нещо е една искра в техните души и в нашите души. Трябва да загори огън от това нещо.

Какво още сподели президентът на БФБаскетбол Героги Глушков, вижте в нашето ВИДЕО!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР