Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му
Коментари Харесай

Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че против страната му се води "хибридна и дипломатическа война ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Днес имаме налице избран стадий от хибридна, да кажем напряко, война срещу Беларус. Как другояче да я назовем? Средствата за всеобща информация и осведомителната сфера са изумени от тази битка, война сред противоборстващи страни ", сподели на заседание в Минск Лукашенко.

"Срещу нас е почнала дипломатическа война на най-високо ниво ", сподели беларуският президент.

По думите му прилежащи страни освен намерено упорстват за нови избори в страната, само че и стартират да се намесват във вътрешните ѝ работи.

Лукашенко упрекна Запада, че се пробва да се възползва от неустойчивостта в Беларус, с цел да анексира нейна територия.

"Виждате изказванията, че в случай че Беларус се разпадне, то регионът на Гродно ще отиде в Полша. Те към този момент приказват за това намерено, чакат и гледат. Но няма да им се получи, знам това ", сподели беларуският президент.

Той упрекна НАТО, че през последните седмици струпва войски по границата на Беларус. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг неведнъж отхвърли тези обвинявания на беларуския водач.

Столтенберг удостовери тази позиция и през днешния ден в коридорите на срещата на външните министри на страните от Европейски Съюз в Берлин. "НАТО не ускорява военното си наличие в региона, тъй че всеки опит да се употребява това като опрощение за гоненията против мирни протестиращи е изцяло голословен ", сподели той.

Преди съвещанието на външните министри от Европейски Съюз, на което ще се разисква и налагането на наказания против властта в Минск, първият посланик на Германия Хайко Маас установи, че през последните дни репресиите от страна на режима на Лукашенко са се засилили.

"Трябва да забележим дали глобите, които към този момент са направени, са задоволителни или поради актуалните събития не би трябвало да създадем повече ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР