Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че снощи заедно с

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че снощи заедно с
Коментари Харесай

Лукашенко се хвали, че се среща с Путин не само за да пият чай

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че нощес дружно с съветският си сътрудник Владимир Путин най-сетне са договорили редица въпроси по време на последния кръг от договаряния и в този момент остава държавните управления на двете страни да нанесат финалните линии, оповестява ТАСС.

" Вчера доста въпроси най-сетне бяха контрактувани. Правителствата в този момент ще ги завършват. Те не могат да имат въпроси, на които да отговаряме повече. Решихме всичко, което желаеха. Благодаря ", отбеляза Лукашенко на среща с Путин през днешния ден. Той акцентира, че това е било направено по време на разговора им в Минск, който е " главно фокусиран върху стопанската система ".

" Благодаря за приема в Москва, за космонавтите и за галактическия център (на 24 декември Лукашенко посети образователния център " Ю. А. Гагарин ", където се образоват шестима космонавти от Беларус за галактически полет - б.р.). Отидох да видя какво става там. Благодаря Ви за пътуването до Санкт Петербург. Разгледахме някои забележителности ", означи беларуският водач.
 Лукашенко врече Беларус във честност на Русия
Лукашенко врече Беларус във честност на Русия

Беларуският водач увери, че страната му в никакъв случай няма да стане зложелател на Москва

" Вие вярно казахте, че този, който мисли, че се срещаме единствено с цел да изпием по чаша чай дружно, доста бърка. Трябва да отбележа, че през вчерашния ден имахме освен среща на по чай, само че и късно вечерта, до момента в който се прибирахме, обсъдихме редица въпроси. Някои страни отделят години за такива неща. Ние с Вас разрешихме много въпроси единствено за една вечер ", обърна се Лукашенко към Путин.

Той напомни, че 2023 година ще бъде маркирана като Година на съветския език, което съгласно него е доста уместно и значимо. Лукашенко също по този начин добави, че Санкт Петербург му е направил необикновено усещане.

" Зимата без подозрение настъпи. Но градът е толкоз чист и излъскан до съвършенство. От няколко години се удивлявам на това, което е направено в Санкт Петербург. Има какво да заимствам от Вас в това отношение ", похвали той съветския водач.
 Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска
Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска

Не сме го крили от света, съобщи президентът на среща с Шойгу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР