Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е помолил президента

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е помолил президента
Коментари Харесай

Лукашенко иска нови оръжия и военни учения с Русия, заедно да реагират на новите заплахи

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че е помолил президента на Русия да улесни доставката на нови типове оръжия за републиката, това разяснява той на среща с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, оповестяват БелТА и ТАСС.

" Попитах и съветския президент за някои типове оръжия. Казах му, че когато пристигнете, ще забележим какво в действителност би трябвало да укрепим във връзка с Съюзната страна . Няма от какво да се опасяваме, ние сме подготвени да се заемем с това ", сподели Лукашенко.

Лукашенко предложи да продължат военните учения на Славянското приятелство край Брест и да обмислят нови взаимни маневри . " Разбрахме се с президента на Русия, че би трябвало да продължим ученията на територията на Беларус " Славянско приятелство ", които се организират наоколо до Брест. Приветстваме тези учения и е добре, че те се организират, също така, както ми рапортуват, сполучливо. Трябва да помислим за втория стадий и други учения, с цел да се създаде проект, без да ни интересува, кой и какво ще ни каже ", добавя той Лукашенка.

" Няма да натоварваме никого, да вършим нещо безсрамно, само че би трябвало да пазим ползите си ".

Александър Лукашенко съобщи, че Беларус и Русия би трябвало да реагират взаимно на нови закани и никой няма да може да забие чеп в връзките сред двете страни.
 Беларус заплаши със силов отговор, упрекна Литва в нарушение на интернационалното право
Беларус заплаши със силов отговор, упрекна Литва в нарушение на интернационалното право

На всяка опасност ще бъде отговорено в границите на Организацията на контракта

Беларус и Русия авансово възнамеряваха да проведат към 130 военни събития тази година, съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу. " За страдание програмата беше изпълнена единствено на 30%. Трябва да достигнем най-малко 70% до края на годината . И за това би трябвало да се консолидираме и да проведем втория стадий от ученията, които в този момент са в ход. През октомври са идващите учения ", сподели Шойгу.

Анализ на събитията, които се случват в Беларус, сподели, че протестните дейности, обхванали страната, се приготвят от западните страни в продължение на 10 години , съобщи Лукашенко в сряда по време на среща с политически деятел.

" За да свалим всички маски едновременно, дано назовем тези играчи по име. На равнището на световните центрове това са най-вече Съединените американски щати , по-точно тяхната мрежа от фондове за поддръжка на по този начин наречената народна власт. Американски спътници интензивно действаха на европейския континент: Полша, Литва, Чехия и, За страдание нашата Украйна ", изяснява той.

" Чехия от дълго време е ресурсен център, Полша - първо като развъдник на медийни канали , а по-късно и като платформа за различни органи в заточение. Литва, ужилена от тематиката за белоруската АЕЦ, е като таран за белоруско-европейските връзки. Украйна, макар непрекъснатата ни поддръжка (например по въпроси на териториалната целокупност и други), обратно на духа на нашите връзки, се трансформира в аванпост на политически провокации ".
 Европейски Съюз не признава Лукашенко за законен президент на Беларус
Европейски Съюз не признава Лукашенко за законен президент на Беларус

Борел разгласи пред Екологичен потенциал, че президентските избори на 9 август са фалшифицирани

" По този метод ясно виждаме субектите на този развой, техните водачи и съучастници ", продължи той.

" Тактиката на уредниците се основава на класическия американски учебник за цветни революции . Това е добре познатият Джин Шарп. Сега можем да погледнем обратно и да проучваме в детайли всички стадии от сюжета за заличаване на нашата страна , който ние, за благополучие, не допуснахме да бъде осъществен и няма да позволим ".

" Чуждестранните стратези деликатно подбраха ключовете за всяка обществена каста в Беларус, създавайки " герои " за разнообразни целеви аудитории ", съобщи Лукашенко.

Президентът на Беларус се надява на " предпазливостта на остаряла Европа " и допуска, че Европейски Съюз " ще ограничи прекомерно ревностните си околности ".
 Русия разгласи: Съединени американски щати играят основна роля в събитията в Беларус
Русия разгласи: Съединени американски щати играят основна роля в събитията в Беларус

Събитията в Беларус ясно показвали западна диря

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР