Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреждава Запада да не притиска

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреждава Запада да не притиска
Коментари Харесай

Лукашенко размаха пръст: Не вкарвайте в ъгъла ядрена Русия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предизвестява Запада да не притиска в ъгъла Русия , която има като мотив нуклеарни оръжия , съобщи Ройтерс.

В извадки от изявление за американската телевизия Ен Би Си, публикувани от беларуската държавна организация БелТА, Лукашенко декларира: " Най-важното е да не притискаш в ъгъла своя събеседник и дори своя конкурент. Така че вие не трябва да прекрачвате тези линии , тези червени линии, както споделят руснаците. Не можете да ги прекрачите ".

По мотив опасенията на Запада, че съветският президент Владимир Путин може да прибегне до нуклеарни оръжия , откакто неговите сили в Украйна понесоха поредност от провали, Лукашенко споделя, че нуклеарните оръжия като всички други оръжия са основани с някаква цел . " Русия ясно очерта своята позиция: Ако, не дай Боже, има нахлуване против територия на Руската федерация, тогава Русия може при нужда да употребява всички типове оръжия ", предизвестява беларуският президент.

Лукашенко няма думата за военните решения на Путин , само че изявленията му демонстрират какъв брой огромно е напрежението поради войната в Украйна, почнала преди близо осем месеца, отбелязва  Ройтерс.

По-рано този месец той сложи Беларус в положение на висока степен на опасност от тероризъм поради напрежението по границата, а в понеделник разпореди разполагане на беларуско-руска формация по граница на Беларус с Украйна. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР