Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска от Русия да резервира

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска от Русия да резервира
Коментари Харесай

Лукашенко помоли Путин да "запази" част от групировката на въоръжените сили в западната част на Русия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изиска от Русия да " резервира " част от взаимната формация на военните сили в западната част на Руската федерация при положение, че има нахлуване против републиката. Той съобщи това по време на среща с беларуските военни, видеото е оповестено от телеграмния канал Pul Pervogo, представен от.

Беларуският водач по време на диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин очерта изтеглянето на силите на НАТО в Полша и Литва. Според Лукашенко Минск би трябвало да затвори тази посока, с цел да не получи " нож в гърба ".

„ Но в това време споделям, че имаме взаимна формация, част от нея, несъмнено, е основата на беларуската войска, част от нея се намира на западните граници на Руската федерация. Питам, споделям той (Владимир Путин. - Прибл. Живот ) да не употребява част от тази група, тъй че да бъде непокътната, ако нещо се случи ", сподели той.

В отговор, съгласно Лукашенко, той е получил заричане, че „ всяко нахлуване и даже една крачка през границата на територията на Беларус ще значи, че те нападат Русия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР