Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза пред руски медии, че

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза пред руски медии, че
Коментари Харесай

Лукашенко: Позаседях се на поста, но не мога да си тръгна просто така!

Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели пред съветски медии, че не може " просто по този начин " да напусне поста си, както упорства опозицията. Това заяви основният редактор на радио " Говорит Москва " Роман Бабаян, който е бил в групата съветски публицисти, взели през днешния ден изявление от Лукашенко, съобщи ТАСС.

" Няма да си отида просто по този начин. Аз четвърт век изграждах Беларус. Освен това, в случай че си отида, ще колят моите последователи! ", цитира журналистът в профила си в Телеграм думите на президента.

Според радиожурналиста Лукашенко обяснил появяването си с автомат на един видеозапис по този начин: " Появата ми с автомат означаваше единствено едно - на никое място не съм избягал и съм подготвен да браня своята страна до дъно ", предава Българска телеграфна агенция.

Пред пратениците на съветските медии Лукашенко признава, че може би " се е позаседял " на президентския пост, само че декларира, че единствено той може " да отбрани беларусите ". " Да, допустимо е, аз малко се позаседях, може би ме демонстрират освен от тв приемника, само че и от ютията и чайника. Но в действителност в този момент единствено аз мога да защитя беларусите ", цитира думите на Лукашенко кореспондентът на телевизия " Русия-1 " Евгений Рожков.

Александър Лукашенко е президент на Беларус от 1994 година

Рожков прибавя, че съгласно Лукашенко зад демонстрациите в Беларус стоят Съединените щати посредством свои центрове в Полша и Чехия. Той счита също, че митингите са движени от две нови генерации и формиралата се в страната дребна класа на стремящи се към властта " буржоазчета ", употребявайки презрително-разговорната съветска дума " буржуйчик ".

Пред съветските публицисти Лукашенко оправдал с " нагорещяване на страстите " дейностите на правоохранителните органи против стачкуващи, в това число публицисти. Но по думите му полицаите и спецчастите ОМОН са защитили и избавили страната от блицкриг, сподели Рожков.

Според Бабаян Лукашенко не е изключил опцията в Беларус да се състоят предварителни избори след подготвяната смяна в конституцията на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР