Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде обширно интервю за предаването

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде обширно интервю за предаването
Коментари Харесай

Лапорта: Всички големи играчи искат да дойдат в Барса

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде обстойно изявление за предаването Onze на Еsport3, като засегна редица тематики, свързани с клуба.

" Меси искаше да се върне в Барса. Той имаше доста тежък интервал в Париж. Баща му ми сподели, че не е желал да има този напън. Ние, почитателите на Барселона, го почитаме. Желая му триумфи в Маями. Барса постоянно ще бъде неговият дом. Разбрах се с тях да има негов бенефис с екипа на Барса. Денят на откриването на новия " Спотифай Камп Ноу " би бил отлична дата за тази цел. Това са решения, които би трябвало да взема като президент. Барса е над всичко, само че той има футболен дух и го познавам от дребен. Трябваше да слага институцията преди всичко. Проваленото му завръщане ме натъжи.

Шави има контракт и знае, че е най-хубавият треньор за Барса. Той е огромен човек и познава клуба, като оказва помощ доста с работата. Когато пристигна време за това, ще приказваме. Преди това има други цели и Шави го знае. Ще приказваме със успокоение, само че и двете страни желаеме да продължим да работим дружно. Убеден съм, че той ще стигне още по-далеч. Не сме определили дата, нито сме обсъждали тази тематика в елементи.

Той завоюва Ла Лига и Суперкупата с престиж. Някои хора си мислят, че хвалейки Шави, демонстрираме пренебрежение към клубните митове. Не мисля, че има сходно нещо. Има последователи на Пеп Гуардиола, които считат, че хвалбите ни към Шави заличават заслугите на Пеп в предишното. Подобен спор обаче не съществува. Онзи ден двамата вечеряха дружно в дома на Шави. Така че сходни приказки не служат добре за барселонизма.

Илкай Гюндоган е състезател, който избра да отиде в влиятелен клуб, пренебрегвайки парите на Манчестър Сити. Тук се справихме сносно. Шави също сподели доверието си в играча. Подписахме с умел футболист. Той постоянно си е мечтал да играе в огромен тим. Идва един европейски първенец с неоспорим опит.

В момента не планираме интервенции за Кимих и Субименди, тъй като те изискват огромни финансови старания. Случаят с Брозович е сходен, може би по-достъпен, само че играчът има оферта от Арабия, а ние няма да се включваме в наддаване. Що се отнася до Ромеу, там работят Деко и Матеу Алемани. Има редица имена, които ни харесват, и работим в тази тенденция.

През предходната година бяхме по-зле, само че тя към този момент отмина. Бяхме получили оферта от 100 млн. евро за Де Йонг и направихме добре, като я отказахме. Имаме футболисти, които са гръбнакът на тима, тъй че те са непродаваеми.

Имах срещи с Александър Чеферин. Там желаеха да се възползват от случая " Негреира ", с цел да ни изхвърлят от ШЛ. Не могат обаче да ни издадат присъда преди да са ни съдили. Кандидатствахме за присъединяване в ШЛ и по принцип няма вести за това, че желаят да ни спрат за това. Ние имаме опциите да пазиме нашите ползи.

Деко е този, който е виновен за спортно-техническата работа, а Алемани е в спортния ни комитет, който има най-голяма власт в това отношение. Хората там имаме последната дума за спортните решения. В 99% от случаите се вслушваме в Деко, Матеу и Чави. Днес (вчера - б.р.) Деко беше в Истанбул. Ла Лига ни разрешава да вършим интервенции за идващия сезон, без това да ни се отразява върху Финансовия феърплей. Арда Гюлер е състезател с огромен гений и се опитваме да приключим неговия трансфер.

Всички огромни играчи желаят да дойдат в Барса. Сега максимата на клуба е да бъдем ефикасни и да спестяваме. Нивото ни харчене е доста високо ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР