Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и редица футболни

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и редица футболни
Коментари Харесай

Простихме се с Иван Вуцов

 Легендарният Иван Вуцов си отиде на 79 година
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и редица футболни личности присъстваха на поклонението пред Иван Вуцов на националния стадион " Васил Левски ".

Последно довиждане с него си взеха неговите синове - Вили и Руслан, както и Сашо Костов, Наско Сираков, Бончо Генчев, Павел Колев, Кирил Ивков, Георги Цветков, Валентин Михов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов и други.

Легендата на Левски Александър Костов приказва за спомените си с един от огромните в българския футбол.

" Той знаеше всичко, беше енциклопедия. Вуцов беше на нокти, с цел да може да завоюва. Той не можеше да губи. Гунди, Котето, Павката, Меци, Джеси, Типеца, отиде си един звезден тим. Сега имат и треньор. Дано да играят по този начин, както са играли в Левски ", съобщи Костов.

Друга легенда на " сините " Наско Сираков дефинира Вуцов като огромен преподавател.

" Tой е ера в нашия футбол. Това е футболистът, треньоът, ръководителят, който е оставил най-ярка диря. Огромна загуба за българския футбол. Поколения от нас са се учили от него. Сбогом учителю ", сподели Сираков.

Бившият национал Бончо Генчев беше един от първите, които дойде на поклонението пред легендата на българския футбол.

" Иван Вуцов беше огромен началник. Един от хората, които е написал част от историята на българския футбол. Той знаеше какво прави и по какъв начин да го направи. Замина си един от колосите в българския футбол ", съобщи Генчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР