Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов коментира финала

...
Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов коментира финала
Коментари Харесай

Президентът на ПФЛ: Първенството е изключително оспорвано, ще се реши в последния кръг

Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов разяснява финала за Купата на България, организацията му, равнището на футбола в него, оспорваното състезание и новият календар на efbet Лига.

" Без да желая да давам лични оценки, тъй като организацията е дело на професионалната футболна лига считам, че направихме каквото би трябвало. Стадион " Васил Левски " е място, където е действително допустимо да се прави организация за мач от високо равнище, какъвто е този. За мен не би трябвало да се търси връзка с посещаемостта, а с равнището на мача. Тоест да има стадион, който дава отговор на европейските критерии. Ние се постарахме. Хареса ми по какъв начин мина мачът. Хареса ми самият мач като футбол и качество.
 Лудогорец победи ФК ЦСКА 1948 с 3:1 във финала за Купата на България
Лудогорец подвигна Купата на България пред празните трибуни на стадион " Васил Левски "

Вижте детайлности

Съвсем разумно това са първият и третият тим в класирането. Очакваше се това да стане. Общо взето мога да кажа, че съм удовлетворен от това, което се случи ", стартира Караиванов.

" Определено е заслужена успеха на Лудогорец. През първото полувреме можеха да вкарат още голове, във второто сигурно можеше да позволен поврат. Не е наша работа да разясняваме решенията на ВАР, има си съдийска комисия. Видя се, че Лудогорец за сходен вид мачове има доста опит. Момчетата в алено, които направиха доста за тима за напълно малко време, само че напълно разумно финалът си край - той е различен вид мач. "
 Чочев: Съжалявам, че загубихме, само че Лудогорец ни надигра и справедливо завоюва
Чочев: Съжалявам, че загубихме, само че Лудогорец ни надигра и справедливо завоюва

Чочев изрази съжалението си, че отборът му не е съумял да победи

" Първенството е извънредно оспорвано. За мен ще се реши в последния кръг. Нищо не бих могъл да кажа. Убеден съм, че решителните две срещи за купата ще са в последния кръг ", добави той.

" Календарът е напълно съветван с нас. Взели сме оптималното в границите на разумното. Старт на състезание средата на юли, възобновяване, средата на февруари. Факт е,че имаме да изиграем 35 или 36 кръга. Видях, че стартира да става полемика, тъй като плейофите не са в два мача, просто няма дати.

Ако се изиграят още пет,шест кръга, стават над 40 при 16 тима, това няма по какъв начин да стане. Това всичко е утвърдено от тимовете, това е правилник. Най-важното е регламентът да бъде разгласен при започване на сезона и да се съблюдава. Не съм последовател на това да се вършат промени в придвижване на неща, които са записани в нормативните докменти ", сподели още Караиванов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР