Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев заяви, че

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев заяви, че
Коментари Харесай

Любо Ганев: Започваме плавна подмяна на поколенията в националния отбор

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев съобщи, че федерацията ще изисква ясна идея за интервал от най-малко 2-3 години при назначението на всеки треньор на народен тим при подрастващите.

Той добави, че селекционерът на младежкия народен тим до 19 години Мартин Стоев е пристигнал тъкмо с подобен проект, федерацията е изпълнила изискванията му за подготовка и това е повода отборът да доближи до финала на международното състезание в Иран.

" Поздравявам Мартин и тима. Но за нас тяхното показване не беше изненада. Единствен от всички треньори Мартин Стоев пристигна при нас с доста ясна стратегия. Направихме всичко, което той изиска. По тази причина се наложи да увеличим четири пъти бюджета за подготовка на националния тим до 19 години. Той и тийм мениджърът свършиха всичко. За пръв път изпратихме юношески народен тим за контролни мачове в Съединени американски щати. Само билетите до там костваха над 20 000 евро. Но когато треньорите имат точна и ясна стратегия, ние като федерация ще намерим метод да осигурим нужните средства за подготовка.

Последните 5-6 години не сме играли нито едно състезание с главните си играчи на всички постове. Винаги има някой отсъстващ. Затова взехме решение да стартираме плавна замяна на поколенията в националния тим. Имахме едни проекти, само че за жалост те се объркаха доста рано, което повлия на всички в тима и срина морала им. В Лигата на нациите по волейбол Цветан Соколов трябваше да играе в първите девет мача и да почива в последните три. Той обаче се контузи още в четвъртия и без него пропуснахме благоприятни условия да спечелим мачове, които можеше да вземем.

Нека не забравяме, че в последна сметка играчите са тези, които са на полето и отиграват топките. Когато играч бърка флот сервис при 24:24, няма по какъв начин отговорен да е треньорът. Затова на отбора му трябват водачи, само че водач не се става от през днешния ден за на следващия ден. Лидерството е във всички аспекти - от играта на терена, през отношението към съотборници, треньори, съдии и до влагането в тренировки. В националния тим би трябвало да се играе по разбиране. Ако един треньор работи добре, никой няма да го смени. Един треньор може да стимулира, само че може и да разколебае един играч ", приключи Ганев и добави, че е допустимо да настъпят промени и в Треньорската комисия, която дефинира като една от най-важните дружно с тази за Детско-юношески волейбол.
 Мартин Стоев: България може още веднъж да се изкачи в международната класация
Мартин Стоев: България може още веднъж да се изкачи в международната класация

" Просто във всеки мач би трябвало да играят най-хубавите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР