Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева,

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева,
Коментари Харесай

Раева след златните медали: Много съм щастлива и благодаря на момичетата

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, показа насладата си от извоюваните златни медали в многобоя на Стилияна Николова и на ансамбъла за дами на Световната купа, която се организира пред родна аудитория в София.

" От това по-нагоре няма. Мисля, че стратегия най-много направихме и в двете дисциплини: и при ансамбъла и при самостоятелното. Успяхме да спечелим златния орден при една доста, доста прочувствена борба и през вчерашния ден и през днешния ден, за което, несъмнено, съм доста щастлива и благодаря на девойките, на треньорите и техните екипи ", сподели Раева.

Ансамбълът направи неточност през вчерашния ден на пет обръча, само че през днешния ден изигра чудесно композицията си с три ленти и две топки и взе купата.

" Ами по този начин стана и на Световното състезание. Точно топките и лентите извадиха, в случай че по този начин мога да се изразя, девойките до първото място. Същото стана на Световната купа в Атина с лентите и топките се придвижихме в тройката след неприятния старт. Вярвах, имах вяра, че може да се случи, тъй като топките и лентите са ни доста мощно комбиниране. Обръчите също са доста мощни, доста са сложни и по тази причина девойките към момента позволяват неточности. Но аз имам вяра, че в случай че продължаваме да работим по същия метод доста скоро ще могат да покажат и обръчите, които в действителност са една доста комплицирана и доста забавна комбинация. Въпреки че позволяваме още неточности, както и противниците ни позволяват неточности, само че го приписвам на това, че ние направихме доста комплицирани композиции. Надявам се сте забелязали, че в съчетанията на България има голяма динамичност, едно ужасно движение, в които играят девойките и се изисква изключителна централизация, с цел да можеш да направиш безусловно всичките си детайли ", добави Раева.

Тя разяснява и представянето на Ева Брезалиева, което приключи на шесто място в многобоя и се класира за ифналите на обръч и на бухалки, където е с първа по мощ оценка.

" Аз ѝ споделих, че тя е единствената състезателка, която с едно изиграно комбиниране от четири е на шесто място. Ева е доста огромен, доста забавен играч, който ужасно доста се харесва и на аудитория, и на съдии. Истината беше, че Ева не беше готова доста, доста душевен, че ще взе участие на нашата Световна купа. Тя е в доста добра форма и тренираше ужасно, само че неналичието на надпревари оказаха огромното значение, с цел да допусне толкоз доста неточности. В същото време тя сподели своя голям капацитет и видяхте на едно комбиниране изиграно тя взе най-високата оценка в действителност на бухалки, без значение че и другите допускаха дребни грешчици. Но при разбора се вижда, че в случай че Ева изиграе както би трябвало съчетанията си, в което аз не се колебая никога, тя също ще бъде една от претендентките за медали, сигурно. Много съм удовлетворена от представянето на Ева. Направи неточности, само че при нея главният проблем е неналичието на надпревари ", разяснява раева.

" Много имам вяра, че тези девойки с такива надпревари ще стартират да натрупват повече самочувствие като състезатели, с цел да могат да са по спокойни, тъй като техният цикъл за разлика на миналогодишните, който се удължи, този пък се редуцира. Фактически ние към този момент нямаме никакво време. Точно след към година и 3-4 месеца в действителност са олимпийските игри в Париж, само че нашите девойки демонстрират голям капацитет, за който по този начин съм доста щастлива в действителност ", добави тя.

Илиана Раева разкри, че Боряна Калейн има травма на ставата и й предстоят прегледи.

" Боряна беше от самото начало е при нас. Обади ми се по телефона и сподели, че желае да пристигна в залата, да поддържа девойките... естествено, че ще пристигна да ги поддържа. Все още си почива, наподобява прелестно към този момент, прекомерно отпочинала. Знаехме, че Боряна има контузия на ставата, вършат й фотоси. Може би ще създадем магнитен резонанс, ще има обзор с нашия лекар, както и при още един доста добър български експерт Иван Василев, който чакаме да се върне от Германия, с цел да кажа какво е положението на ставата й, с цел да знаем дали ще би трябвало още да почива, тъй като тя сега сподели, че има доста мощни болки без да тренира. Казва, че единствено при едно превръщане нощем до момента в който спи има остра болежка. Знаете, че болките в ставите са доста остри и доста мъчителни, тъй че ще забележим какво е положението на Боряна и ще преценим какво следва от това ", съобщи Раева.

Тя чака забавни финали на обособените уреди на Световната купа на следващия ден.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Ще бъде доста забавно на следващия ден. Обикновено на финалите състезателките са малко по-спокойни и по-освободени, и се надявам в действителност да бъде една доста, доста забавна спортна борба ", приключи президентът на БФХГ.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР