Президентът на Българска федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров,

...
Президентът на Българска федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров,
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Не е трагедия, ако не се класираме за Олимпийските игри

Президентът на Българска федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров, разяснява представянето на мъжкия народен тим в Лигата на нациите, само че насочи вниманието си към олимпийската подготовка от 9 до 11 август във Варна.
 България - Иран 0:3 @@@

" Това, което беше първата цел - да останем в Лигата на нациите, знаейки, че това ще е доста мъчно. 12-ти сме в класирането, това е добре. Предстои ни една олимпийска подготовка, на която залагаме доста. Ще имаме среща със Силвано Пранди. Ще си поговорим във връзка с подготовката на тима. ", стартира Лазаров.
 България - Гърция @@@
Извън листата на Силвано Пранди за олимпийската подготовка останаха Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов.
 България - Гърция @@@

" Вие виждате тотална смяна в тима сега. Според мен той потегля на тази решителна борба с хора, които е решил, че на тях може да разчита. Неговите решения не мога да ги разясня изобщо. Не ме питайте за този или оня играч. Негово право е той да дефинира хората, с които потегля на тази решителна борба. Аз с момчетата съм се чувал, виждал, разговаряли сме, само че тази тематика не желая да я разисквам. ", продължи той.

На въпрос какво ще последва, в случай че България не хване първия трен за Олимпийските игри в Токио, отговорът бе:

 България разочарова и в последния си мач от Лигата на нациите @@@

" Ако не се класираме през август - нищо трагично не е станало. Ние сме просто една от тези 24 страни, които се борят за тези 6 места. Това е първата опция да се класираме на олимпиадата и остава още една – континенталните квалификационни шампионати, където още пет квоти ще бъдат разпределени, тъй че през януари тимовете имат още един късмет. ", добави Лазаров.

От 9 до 11 август България ще се изправи против Пуерто Рико, Египет и Бразилия в опит за класиране на игрите в Токио следващата година.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР