Президентът на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов беше избран за

...
Президентът на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов беше избран за
Коментари Харесай

Президентът на българската федерация Драгомир Кузов беше избран за член на управата на европейското колоездене

Президентът на Българска федерация колоездене Драгомир Кузов беше определен за член на управителния съвет на Европейския колоездачен съюз ((UEC). Това се случи по време на 33-ия конгрес на организацията.
За президент на европейското колоездене беше определен италианецът Енрико каузи Каза, който беше и единствен кандидат за поста.

Освен българският представител, в управителното тяло на Европейското колоездене влязоха още Хенрик Йенсен (Дания), Делмино Перейра (Португалия), Наталия Цилинская (Беларус), Катарина Якубова (Словакия), както и президентът на съветската федерация по този спорт Александър Гусятников.
През септември 2021-а година ще се организира и постоянният конгрес на Световния колоездачен съюз (UCI), който също е избирателен и ще дефинира новото управление на този спорт.

След поредност от проблеми в българското колоездене, беше основана нова федерация, която наследи Българския колоездачен съюз. Така през ноември предходната година Международният колоездачен съюз (ЮСИ) одобри в редиците си новата Българска федерация по колоездене.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР