Президентът изобщо не е в мат и грешат онези, които

...
Президентът изобщо не е в мат и грешат онези, които
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Реалистично е Борисов да подкрепи ДБ

Президентът въобще не е в мат и бъркат тези, които го слагат на една и съща шахматна дъска с политическите партии в страната. Това сподели в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев.

„ Президентът не е политическа партия и по никакъв метод не може да бъде третиран с идентичен критерий. Неговата роля е напълно друга, тя е регламентирана в Конституцията. Той я извършва тъкмо по този начин, както тя е написана. Ще сме очевидци на опити той да бъде упрекнат за протичащото се в страната, само че и също по този начин ще сме очевидци и на неуспеха на тези опити, защото те са надълбоко безсмислени “, счита той.

По думите му държанието на партиите е изцяло съответно от позиция на техните твърди електорати, тъй като в тематиката за локалните избори е доста по-важна от тази за ориста на България. Стойчев добави, че тематиката за локалните избори е значима от партийна позиция, тъй като те в действителност раздават действителната власт в България.

„ Минимален е процентът за съставяне на държавно управление с третия мандат. Оставям напълно леко отворена врата, тъй като не считам, че живеем в изцяло съдбоносен свят. Все по-очевидно става, че без присъединяване на първите две политически сили – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “, без компромис, устойчиво ръководство не може да се получи. Всяка друга структура би била прекомерно уязвима. Така че пътят напред фактически минава през връзките на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “, изясни той.

Според него сформирането на държавно управление не зависи от оставката на Гешев. Стойчев разясни, че смята за реалистично Борисов да поддържа Христо Иванов, само че в случай че подобен мандат бъде подсилен, всяко решение решение ще се взима в Народното събрание, т.е. компликацията ще бъде пред Иванов или екипа му.

„ Бих оприличил третия мандат като граната с махнат предпазителя – който я вземе, ще избухне в неговите ръце. Това прави обстановката и доста забавна, и доста рискована. Всичко това към извода, че държавно управление няма да бъде формирано “, обърна внимание той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР