Президентът иска следващите избори да бъдат колкото се може по-късно

...
Президентът иска следващите избори да бъдат колкото се може по-късно
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Опасявам се, че следващата стъпка ще бъде изпращане на български контингент в Украйна

Президентът желае идващите избори да бъдат колкото се може по-късно и това мисля, че не изненадва никого. Ако изборите бъдат съгласно рулетката,която той ще завърти и има право да завърти в този момент, това значи изборите да бъдат някъде през декември-януари. Очевидно е, че мъчно ще се сформира кабинет в това Народно заседание, затова ще се търсят всички вероятни средства, с цел да може тази рулетка да се върти късно, постепенно, с цел да могат изборите да бъдат края на март. Това сподели пред публицисти водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Обяснението да дадем време на Народното събрание е хубаво, само че този парламент е мъртво роден, съобщи Костадинов. " Въпросът не е дали ще има нови избори, а по кое време ще бъдат те “.

Относно даването на военна помощ на Украйна, Костадинов сподели: " Ако Народното събрание гласоподава решение за оказване на военна помощ на Украйна следва това, че България ще бъде вкарана в още по-сериозна серпантина на неустановеност и на безвремие по едно и също време с това. Очевиден е натискът България да вземе страна във войната. Днес на председателски съвет обсъждахме това решение и беше взето решение, когато се сформират комисиите, да мине през комисия и тогава да се разисква в Народно събрание. Но поради това, че има болшинство от евроатлантици в Народното събрание, явно е, че това решение ще бъде взето. Ние ще създадем всичко по силите си да убедим състава на Народно събрание, че решението не е положително. Ще създадем митинги, само че резултатът значително е към този момент самостоятелен. “

Следващата стъпка ще бъде да се изпрати контингент от българска армия в Украйна, изрази своите опасения Костадинов.

Базовият бюджет за 2023 година би трябвало да се одобри, това е несъмнено, безапелационен е Костадинов. " На процедура оставаме без валутни запаси. С оглед на тази доста сериозна международна неустановеност, сега две трети от държавния златен запас се намира в чужбина. Ние слагаме въпроса към този момент втора година това българско злато да бъде върнато, тъй като връщането лишава 1 година. Ако не разполагаме с тези средства, можем да се окажем в доста неподходяща обстановка “.

В една такава обстановката участието на България в еврозоната ще унищожи българските публични и частни финанси, съобщи Костадинов. " Ние по тази причина изпратихме покана до останалите политически сили, чакаме отговор от тях “.

Категорично сме срещу връщането на хартиените бюлетини, добави Костадинов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР