Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства

...
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства
Коментари Харесай

Приключва военното учение Saber Guardian 2017

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участва през днешния ден на образователния полигон " Ново село " край Сливен в деня за високопоставени посетители на най-голямото многонационално обучение в Черноморския район Saber Guardian 2017. В наличието на президента бяха демонстрирани взаимни дейности на многонационална батальонна бойна група в защита, настояща в зоната на взаимната интервенция. Тактическите формирования, взели участие в сюжета бяха от България, Съединени американски щати, Гърция и Грузия.

Учението се организира в интервала 11-20 юли под управлението на Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа, взаимно с елементи от Въоръжените сили на страните-домакини. В него участваха към 25 000 военнослужещи от 22 съюзнически и партньорски страни. България, Румъния и Унгария си поделиха семейството на Saber Guardian 2017, като интегрираните в него 18 учения бяха осъществени на територията на трите страни.

Сред гостите, които участваха на полигон " Ново село " бяха министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, бригаден военачалник Иван Ортомаров, заместник-директор на "SG17 ", генерали и офицери от типовете Въоръжени сили, представители от американска, унгарска и румънска страна.

По време на учението на полигона бяха пуснати в употреба редица новоизградени инфраструктурни обекти и уреди. Сред тях са ремонтираният мост от националната пътна мрежа над река Мараш, вертолетна площадка, авиационен действен център, постройка за надзор на стрелбищен полигон, склад, пътна инфраструктура, открит паркинг с твърда настилка, кран и кула за подготвителни цели. Проектите са финансирани с над 4 милиона $ от американо-европейските капиталови фондове за създаване на уреди в поддръжка на въздушни интервенции, за поддръжка, образователни полигони, както и пътища и мостове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР