Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо

...
Президентът и главен изпълнителен директор на веригата ресторанти за бързо
Коментари Харесай

Шефът на "Макдоналдс" се оттегли заради връзка със служителка

Президентът и основен изпълнителен шеф на веригата заведения за хранене за бързо хранене " Макдоналдс " (McDonald`s) Стив Истърбрук се отдръпна от поста поради връзка със служителка на американската компания, предадоха международните организации.

Съветът на шефовете на Макдоналдс съобщи, че 52-годишният Истърбрук е нарушил разпоредбите на компанията и е посочил неприятна преценка.

" Това беше неточност. Предвид полезностите на компанията, съм склонен с мнението на Съвета на шефовете, че за мен пристигна време да продължа напред ", написа Истърбрук в електронно писмо до чиновниците на " Макдоналдс ". Правилата на компанията не разрешават на мениджърите да имат връзки с подчинени.

За нов президент и основен изпълнителен шеф на " Макдоналдс " бе определен Крис Кемпчински. 51-годишният Кемпчински до момента оглавяваше подразделението на компанията в Съединени американски щати, което има към 14 хиляди ресторанта за бързо хранене.

Американската корпорация е един от колосите в сектора. " Макдоналдс " има общо над 38 хил.заведения допълнително от 100 страни по света.

Стив Истърбрук, английски предприемач, застана отпред на американската компания през март 2015 година, напомня ДПА. " Франс прес " отбелязва, че под неговото управление " Макдоналдс " е удвоила своята пазарна капитализация и всяка година е увеличавала чистата си облага.

Истърбрук обаче не съумя да обърне наклонността на еволюционен спад на продажбите. Подобно на други огромни вериги за бързо хранене, " Макдоналдс " е изправена пред смяна на навиците на потребителите, които се стремят към по-здравословно хранене, отбелязва " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР