Президентът Геогри Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение.

...
Президентът Геогри Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение.
Коментари Харесай

Нинова призова другарите Първанов, Манолова, Румен Петков и други да се върнат в БСП

„ Президентът Геогри Първанов е оповестил събиране за ново ляво обединяване. Поканени са АБВ – Румен Петков, „ Изправи се, България ” – Мая Манолова, „ Движение 21″ – Татяна Дончева, „ Българска прогресивна линия ” – Красимир Янков, „ Нормална страна ” на Кадиев и „ Мир ” на Симеон Славчев ”. Това разгласи по време на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Виждаме, че това са ръководители на партии, някогашни членове на Българска социалистическа партия. Важно е това обединяване към какво ще се случва, какви хрумвания има и каква характерност на модерното ново ляво се търси. Засега модели от тях не сме чули, само че чуваме проклинание към Българска социалистическа партия ”, заключи Нинова.

Тя съобщи, че всички тези някогашни приятели са напуснали партията преди новото управление.

„ Ние като ново управление от 2016 година положихме старания да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха собствен народен представител в предишния парламент. С Татяна Дончева направихме опит за коалиция, до момента в който не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на Българска социалистическа партия – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, откакто не завоюва изборите. Георги Кадиев беше наш народен представител в предишния парламент “, сподели още водачът на левицата.

По думите ѝ занапред се виждат спорни послания от новото обединяване.

„ Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите да търси обединяване в ляво. За нас тази тематика е доста значима, само че е значимо и върху какво стъпва. Днес се обръщаме към тези наши някогашни членове – върнете се в Българска социалистическа партия, с цел да можем дружно да търсим обединяване и мощ в ляво ”, прикани Нинова.

Относно настояването на част от членовете на партията за бърз конгрес през декември Нинова съобщи, че има шест постъпили декламации в тази връзка.

„ За да има конгрес декември, би трябвало от постъпването на декларациите до конгреса да има 15 дни, т.е конгрес на 10-и и 11 декември не може да има. Конгресът остава на 11 февруари ”, съобщи още тя.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР