Президентът е прав като казва, че на хората трябва да

...
Президентът е прав като казва, че на хората трябва да
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Турция съвсем официално продава оръжие на Украйна, по същия начин си купува руски газ

Президентът е прав като споделя, че на хората би трябвало да се изясни какво значи даването на военна помощ, само че също по този начин би трябвало да се изясни от поддръжниците на тезата, че това е замесване във войната, по какъв начин тъкмо това, което споделят, ще се случи и по какъв начин десетки наши съдружници, които дават масирана военна помощ на Украйна, не се усещат застрашени по никакъв метод, за разлика от нас.

Това разяснява пред Нова тв проф. Тодор Тагарев, някогашен боен министър. 

Турция напълно публично продава оръжие на Украйна, по същия метод си купува съветски газ и в същото време се трансформира в място за договаряния на двете воюващи страни, уточни той.

Решението на Народното събрание за военно-техническа помощ е безсмислено и чисто официално, тъй като всички посоки на помощ, които са избраени, са си в пълномощията на Министерски съвет. Т.е. ние не направихме даже една минимална стъпка напред в това отношение. Нито са заделени някакви пари за ремонта на украинската военна техника, нито е разисквано по какъв начин тя ще стигне до нас, с цел да бъде ремонтирана, нито задължихме Министерски съвет да взема решенията, уточни той.

Ремонтът на военна тахника отново си е военна помощ. Затова се чудя тази партия Българска социалистическа партия за какво в сряда при решението бяха толкоз щастливи, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР