Президентът Доналд Тръмп е изтеглил САЩ от иранското споразумение, само

...
Президентът Доналд Тръмп е изтеглил САЩ от иранското споразумение, само
Коментари Харесай

Тръмп изтеглил САЩ от споразумението с Иран, само защото го е подписал Обама

Президентът Доналд Тръмп е изтеглил Съединени американски щати от иранското съглашение, единствено тъй като то е подписано от неговия предходник Барак Обама, се показва в изтекла към медии нова част от паметната бележка на английския дипломат в Съединени американски щати, съобщи Би Би Си.

Посланик Ким Дарък назовава това „ дипломатически вандализъм “, написа „ Мейл он сънди “. Изданието показва, че записката е писана, откакто тогавашния външен министър Борис Джонсън приканва Съединени американски щати през 2018 година да остане в съглашението с Иран, която лимитира нуклеарната му стратегия.

„ Мейл он сънди “ твърди, че откакто Джонсън се върнал в Съединени американски щати, дипломат Дарък написал, че Тръмп наподобява напуща нуклеарната договорка по „ персонални аргументи “, тъй като е била контрактувана при предшественика му Обама. Той отбелязва и разминаване в позиите на президентските съветници, които нямали тактика какво да се прави след излизане от съглашението.

„ Резултатът илюстрира парадоксалността на тази президентска администрация – до нея има извънреден достъп, може да се видиш с всеки, с изключение на с президента, само че по тематиката администрацията работи с дипломатически вандализъм, наподобява поради идеологически и персонални аргументи – тъй като това е договорка на Обама “, написал Ким Дарък до Джонсън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР