Президентът Джо Байдън ще наложи вето на закон, който би

...
Президентът Джо Байдън ще наложи вето на закон, който би
Коментари Харесай

Републиканци и демократи в сблъсък за петролните резерви на САЩ

Президентът Джо Байдън ще наложи несъгласие на закон, който би лимитирал опцията му да черпи от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати, в случай че той доближи до бюрото му, оповестиха от Белия дом.

Законопроектът беше импортиран в следената от републиканците Камара на представителите и предадено на Комисията по енергетика и търговия на 9 януари, съобщи Анадолската организация. Ако бъде признато, то ще забрани на президента да употребява запасите, в случай че не бъдат утвърдени спомагателни контракти за сондиране на петрол и газ.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че законопроектът е част от по-широкообхватните републикански " крайни политики ", които ще " подложат работещите фамилии на голяма финансова болежка и ще надуят недостига ни - всичко това единствено с цел да облагодетелстват най-богатите данъкоплатци и огромните корпорации ".

Той в допълнение ще заплаши енергийната сигурност на Съединени американски щати, което ще докара до дефицит на сила и ще " подкрепи военните цели на Путин, като попречи на способността ни да освобождаваме нефт ", добави тя.

Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм повтори предизвестието, като съобщи, че законът ще попречва пълномощията, нужни на президента да реагира на тежки изключителни обстановки.

" Не ме интересува дали президентът е демократ или републиканец, за какво ще възпрепятствате способността на страната да реагира на изключителни обстановки и да възпрепятствате способността ни да понижим разноските вследствие на тези изключителни обстановки? ", попита тя.

" Мисля, че Сенатът схваща значимостта на това и се надявам, че ще работи по съответния метод. "

Ако законът бъде признат от Камарата на представителите, той ще би трябвало да бъде утвърден от следения от демократите Сенат, което е малко евентуално. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР