Президентът Байдън обяви, че Съединените щати номинират за президент на

...
Президентът Байдън обяви, че Съединените щати номинират за президент на
Коментари Харесай

Джо Байдън номинира Аджай Банга за ръководител на Световната банка

Президентът Байдън разгласи, че Съединените щати предлагат за президент на Световната банка Аджай Банга - бизнес водач с богат опит в ръководенето на сполучливи организации в разрастващите се страни и в основаването на публично-частни партньорства за решение на проблемите на финансовото приобщаване и изменението на климата.
Аджай Банга
" Аджай е неповторимо квалифициран да управлява Световната банка в този сериозен миг от историята. Той е прекарал повече от три десетилетия в построяването и ръководството на сполучливи световни компании, които основават работни места и внасят вложения в разрастващите се стопански системи, както и в ръководенето на организации в интервали на фундаментални промени. Той има потвърден опит в ръководството на хора и системи и в партньорството с световни водачи по целия свят за реализиране на резултати ”, се споделя в изказването на Байдън, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

Банг има извънредно значим опит в активизирането на публично-частни запаси за справяне с най-неотложните провокации на нашето съвремие, в това число изменението на климата. „ Израснал в Индия, Аджай има неповторима вероятност за опциите и провокациите, пред които са изправени разрастващите се страни, и за това по какъв начин Световната банка може да извърши амбициозната си стратегия за понижаване на бедността и разширение на просперитета ", се споделя още в текста.

Кой е Аджай Банга?

Понастоящем Аджай Банга заема длъжността заместник-председател на General Atlantic (американска компания за дялово присъединяване, която дава капитал и стратегическа поддръжка на световни разрастващи се компании, със седалище в Ню Йорк – бел. ред.). Преди това е бил президент и основен изпълнителен шеф на Mastercard, като е управлявал компанията в процеса на стратегическа, софтуерна и културна промяна.

По време на кариерата си Аджай се трансформира в световен водач в региона на технологиите, данните, финансовите услуги и нововъведенията за приобщаване. Той е почетен ръководител на Международната комерсиална камара, като извършва длъжността ръководител в интервала 2020-2022 година Той е също по този начин ръководител на Exor и самостоятелен шеф в Temasek. Става консултант на фонда на General Atlantic, ориентиран към климата, BeyondNetZero, при основаването му през 2021 година Преди това е бил член на управителните препоръки на Американския червен кръст, Kraft Foods и Dow Inc. Аджай е работил в тясно съдействие с вицепрезидента Камала Харис като съпредседател на Партньорството за Централна Америка. Той е член на Трилатералната комисия, попечител-основател на Форума за стратегическо партньорство сред Съединени американски щати и Индия, някогашен член на Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай и почетен ръководител на Американската фондация за Индия.

Той е съосновател на Института за киберготовност, заместник-председател на Икономическия клуб на Ню Йорк и е член на Комисията на президента Обама за повишение на националната киберсигурност. Бил е член на Консултативния комитет по комерсиална политика и договаряния към президента на Съединени американски щати.

Аджай е почетен с медала на Асоциацията за външна политика през 2012 година, с премията " Падма Шри " от президента на Индия през 2016 година, с почетния орден " Елис Айлънд " и с премията за световно водачество на Бизнес съвета за интернационално съгласие през 2019 година, както и със звездата за социална активност " Почетни другари на Сингапур " през 2021 година /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР