Президентът Александър Лукашенко призна, че е избран с фалшификации, но

...
Президентът Александър Лукашенко призна, че е избран с фалшификации, но
Коментари Харесай

Руски медии: Лукашенко не би се спрял пред масови разстрели!

Президентът Александър Лукашенко призна, че е определен с фалшификации, само че Бащицата напълно не счита да си върви, написа в. " Московский комсомолец " в репортаж от Общобеларуското национално заседание, почнало през вчерашния ден в Минск.

В залата цареше атмосферата на партийните конгреси от времето на късния Брежнев. Беларуският държавен глава заяви, че е законно определен и в случай че има подозрения, че е събрал 80 на 100 от гласовете, " дано да са 76 или 68 ", тъй като " някой може да е добавил половин, един, два % ", прецизира съветското издание.

Първият ден от форума удостовери опасенията на съперниците на Лукашенко - беларуският водач не се отдръпва, силовият блок ще бъде заздравен, конституцията ще бъде заменена към 2022 година, в случай че това стане въобще, а в цялата страна бяха осъществени голям брой обиски у съперници на властта, показва " Московский комсомолец ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Лукашенко " реши да се смени в миналото, само че не в този момент ", установи в. " Комерсант " под заглавие " Сам се избрах и самичък ще се напъдя ". Мнозина считат, че президентът е провинен за обстановката в Беларус - подозренията в изборната му победа провокираха всеобщи митинги в страната. Лукашенко обаче разочарова тези, които чакаха от форума в Минск световни и бързи промени, се споделя в публикацията.

Президентът сложи две условия за преход на властта - завършек на митингите и гаранции за сигурност за последователите му. На процедура обаче няма по какъв начин да си представим Беларус на Лукашенко дълго време без митинги. Нестабилността постоянно може да стане мотив за ново отсрочване на промените, разсъждава локалният наблюдаващ Артьом Шрайбман.

Форумът няма да спомогне за решение на гражданската рецесия в Беларус, тъй като " същината на спора не се визира или се показва изрично и едностранно ", разяснява пред в. " Известия " лидерът на десноцентристката партия Беларуски национален фронт Алексей Янукевич.

Опитът сочи, че конституцията ще остане без смяна и през 2022 година - обстановката удовлетворява властта и хората, които я поддържат. Ето логиката от предходните години: в никакъв случай да не променяш нещата, до момента в който не те притиснат доста мощно. Дори обаче да има парламентарен референдум, не се знае дали вотът ще е транспарантен и почтен, прибавя политикът.

В словото на Лукашенко пред форума обещанията се редуваха с изказвания, че той няма никому да отстъпи страната, отбелязва в. " Независимая газета ".

Президентът по традиция демонизираше съперниците си, приписвайки им несъществуващи и в никакъв случай неогласявани от тях проекти - да продадат държавните предприятия и да изхвърлят милиони хора на улицата, да разпродадат селскостопанските земи, да забранят съветския език и съветските малките екрани, да изтеглят страната от интеграционните обединявания с Русия, да създадат платени образованието и медицината и т. н. Без по никакъв начин да се тормози от минимум хилядата политзатворници, изтезанията, насилието, репресиите и военната техника из улиците на Беларус, той съобщи, че е подготвен да остане " донор на непоклатимост в района ", прибавя всекидневникът.

Лукашенко ненадейно разкри тайната към неотдавнашното огромно социологическо изследване в страната - властта рядко глези хората в Беларус с сходни анкети, написа в. " Комсомолская истина ".

" 71,5 % от белорусите са за интеграция с Русия и към 30 на 100 - с Европейския съюз. Само в случай че сме сплотени, ще запазим стабилността на страните си... Всичко ще зависи от нашето единение с Русия ", декларирал беларуският президент. В същото време той обаче уверил, че няма да се отклони от своята многовекторна политика.

Според Лукашенко две трети от сънародниците му са за съюз с Русия. Новината изрично е добра, само че има нещо, което пречи да я приемем на религия, написа " Взгляд ". Едва преди година статистиката по въпроса бе печална, а през днешния ден за Лукашенко е извънредно значимо да потвърди, че е потребен на Русия, изяснява онлайн изданието, припомняйки медийни известия, че беларуският водач счита да договаря с Владимир Путин за заем от над 3 милиарда $.

В коментар на организация РЕГНУМ се насочат рецензии против беларуските националисти, " без които не може да мине " Лукашенко. Тази " идеологическа вертикала " води намерено паразитен метод на живот за сметка на данъкоплатците. Именно тази част от чиновничеството е директно виновна за днешните събития в Беларус ", твърди създателят.

Некомпетентността, мързелът и другите пороци на така наречен идеолози докараха главоболия на тайните служби. Онова, което можеше преди време да се поправи с думи, през днешния ден се изкоренява с милиционерски палки, арести, мъчения и други ограничения от арсенала на силовите структури. И както самичък съобщи преди шест месеца, при потребност на следващия ден Лукашенко няма да се спре пред всеобщи разстрели, акцентира РЕГНУМ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР