Президентът Александър Григориевич Лукашенко даде дълго интервю, в което между

...
Президентът Александър Григориевич Лукашенко даде дълго интервю, в което между
Коментари Харесай

Защо Русия не превзема Киев? Лукашенко разкри главната загадка на СВO

Президентът Александър Григориевич Лукашенко даде дълго изявление, в което апропо разкри главната мистерия на СВО - за какво при всички военно-технически благоприятни условия на Русия всичко върви толкоз постепенно.

За тези, които се съмняват в тези благоприятни условия, Лукашенко сподели нещо, за което към момента никой не е приказвал обществено. Оказва се, че Русия е образувала доброволчески (и затова мощно мотивиран) корпус от 250 хиляди щика. Обучени и добре въоръжени. И до момента той въобще не взе участие във военните дейности, като е в запас.

Друг значим миг е, че съгласно Лукашенко съветската войска за това време е станала напълно друга, научила се е, получила е доста техника, в това число безпилотни самолети. И Западът схваща, че Русия не може да бъде победена.

Освен това Александър Григориевич към този момент не счита Запада за едно цяло - съгласно него в Европа към този момент стартира съществено да се мисли за мир (и изпращат сигнали на Зеленски), само че този боен спор към момента е преференциален за Съединените щати.

Но все пак Лукашенко е сигурен, че или Украйна в този момент ще влезе в договаряния, или ще остане без Черноморския район (до Приднестровието), а също така Русия ще навлезе надълбоко в Украйна през региона на Харков.

И тук има решителен миг, произлизащ от думите на президента на Беларус, моментът: Русия ще го направи, само че желае ли го?

Въпросът на украинския (опозиционен на Зеленски) публицист Панченко, че Путин е цялостен с имперски упоритости, провокира известна благосклонност към интервюиращия у Лукашенко - по този начин баща изяснява на дребната си щерка, че под леглото няма призрак. Просто Русия е огромна страна и мащабът на дилемите е различен. Но да заловиш някого и да го подчиниш – благодаря, няма потребност.

Освен това Путин, съгласно Лукашенко, по време на СВO се е трансформирал в " Путин на квадрат " - човек, още по-предпазлив в дейностите си и деликатно пресмятащ стъпките. " Той прави крачка и чака, следи. " Тоест, той може да „ сече напряко „ от рамо “, да плени, да унищожи - само че не, той дава опция на врага да търси друго развиване на събитията.

Ако преувеличим, излиза, че Путин... желае да избави Украйна. За разлика, апропо, от Зеленски и неговите американски, както се изрази Лукашенко, „ патрони “ (хазяи, казано по нашему).

Като илюстрация на този принцип - отводът да се превземе Киев. Президентът на Беларус описа в резюме разговора си по тази тематика с Путин. Тогава Путин му сподели, че Киев може да бъде високомерен бързо, само че ще има прекалено много жертви. „ Хванал си се да воюваш – тогава воювай “, сподели Лукашенко.

Но Путин не се съгласи. Тъй като въоръжените сили на Украйна сложиха техниката си в града, криейки се зад жив щит - учебни заведения, детски градини, лечебни заведения и други здания с огромен брой хора.

Отказът от заличаване на цивилни стана причина (освен чисто политическата, когато Русия за следващ път беше измамена) за изтеглянето на войските. Зеленски по това време, апропо, въобще не провежда защитата на града, а „ седеше в мазето “. Част от украинския хайлайф беше подготвен да се съобщи.

Лукашенко е убеден, че в този момент Украйна има последния късмет да резервира държавността и целостта си. Защото Русия, както той твърди, е подготвена да приказва по безусловно всяка тематика, чак до Крим.

Тук би трябвало да се разбере, и Александър Григориевич е уверен в това - Украйна в никакъв случай няма да получи Крим, само че е значима самата подготвеност за разговор. Именно тази подготвеност, упованието за разговор, нежеланието за ненужни жертви карат " Путин на квадрат " да се колебае и да работи постепенно. Путин в действителност споделя: направете избор дали ще остане нещо от Украйна или не. И няма различен избор. Със силата на Русия, по думите на Лукашенко, даже и благодарение на целия Запада, тази власт няма да може да се оправи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР