През юни 2023 г. за първи път новорегистрираните електрически автомобили

...
През юни 2023 г. за първи път новорегистрираните електрически автомобили
Коментари Харесай

За първи път: Повече нови електромобили, отколкото дизели в ЕС

През юни 2023 година за първи път новорегистрираните електрически коли в Европейски Съюз са повече от дизеловите, демонстрират данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Цялостното здраве на бранша се усъвършенства, като за шести следващ месец пазарът пораства с положително движение.

Детайли : Ако преглеждаме другите способи на задвижване, актуалните софтуерни решения са покрай това да изпреварят обичайните.
При новите електрически автомобили има доста съществено покачване на годишна база - 66,2%, като по този начин през юни 2023 година те са били 158 252 броя. Това и води до увеличение на пазарния дял с съвсем 50% до 15,1%. Основни мотори на този напредък са Нидерландия (над 90% повече регистрации), Германия (64,4%) и Франция (52%). Така за първи път са изпреварени дизелите, които спадат до 13,4% от новорегистрираните коли. Бензиновите модели не престават да преобладават с 36,3% дял и то в изискванията на 11,4% напредък поради нараснало търсене в Германия и Испания. Хибридите са на второ място с 32,4%. Те порастват на всички съществени пазари в Европейски Съюз. Plug-in хибридите са в оттегляне и към този момент имат под 8% дял. При тях в Германия има съществено оттегляне (почти 40% по-малко нови регистрации), само че и огромен интерес във Франция и Испания, който понижава отрицателните резултати.  До 3 години: на всеки 60 км в Европейски Съюз - зарядна станция за електрически автомобили
До 3 години: на всеки 60 км в Европейски Съюз - зарядна станция за електрически автомобили

Европарламентът одобри два нови закона, с цел да направи зареждането на електрически коли по-достъпно

Още нещо : Ако обърнем взор към общия брой регистрации, растежът там на годишна база е 17,9% през юни - от януари насам постоянно резултатът е по-добър спрямо 2022 година В случая приказваме за 5,4 млн. автомобила и съгласно ACEA автомобилната индустрия се е възстановила от проблемите със снабдяването.

От друга страна: Все още размерът на новите регистрации е доста надалеч от равнищата от преди пандемията. През юни 2019 година те са били с 21% по-високи в съпоставяне със същия месец на 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР