През януари известни финансови експерти от Уолстрийт прогнозираха, че през

...
През януари известни финансови експерти от Уолстрийт прогнозираха, че през
Коментари Харесай

Уолстрийт не бяха прави за пазарите през първата половина на 2023 г.

През януари известни финансови специалисти от Уолстрийт предвидиха, че през 2023 година американският фондов пазар ще се показа едва спрямо Европа, Япония и разрастващите се пазари.

Реалността обаче е много по-различна, защото до момента през тази година S&P 500 се показва по-добре от тези райони. Интересно е, че разрастващите се пазари, които бяха оповестени за най-хубавия избор от тези финансови мениджъри, в действителност са най-зле представилият се район, с едвам 5% растеж.

В началото на годината консенсусът измежду огромните мениджъри на парични средства беше, че парите в брой, държавните облигации, суровините и хедж фондовете ще бъдат по-добри вложения от акциите. Представянето на тези активи обаче беше разочароващо.

Паричните средства и държавните облигации донесоха по-малко от 3% рента, суровините са поевтинели с 8%, а хедж фондовете са генерирали едвам 0.3% рентабилност за междинния вложител до май.

Освен това, когато става въпрос за съответни браншове на американския фондов пазар, енергетиката и банките бяха измежду дребното, които получиха удобно внимание от тълпата с огромни пари през януари.

Въпреки това енергийните акции са поевтинели с почти 5% през тази година, а банките са се показали още по-зле, като SPDR S&P 500 Bank ETF е изгубил 19% от цената си единствено за шест месеца, частично заради проблеми с ръководството на риска в институции като Silicon Valley Bank.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР