През второто тримесечие германската икономика най-вероятно е възстановила част от

...
През второто тримесечие германската икономика най-вероятно е възстановила част от
Коментари Харесай

Бундесбанк: Най-голямата европейска икономика възстановява инерцията си

През второто тримесечие немската стопанска система най-вероятно е възстановила част от изгубената си инерция, подкрепена от потреблението на семействата, производството и възстановяващия се експорт, съобщи Бундесбанк в своя месечен отчет, представен от Reuters.

През първите три месеца на 2018 година икономическият напредък ненадейно се забави двойно до 0,3% по отношение на предходното тримесечие, а икономистите към момента спорят дали това се дължи на краткотрайна уязвимост или е сигнал за края на взрива в най-голямата европейска стопанска система.

Страховете, че ескалиращият търговски спор също може да натежи над растежа въздействат на настроението на вложителите. Наскоро Международният валутен фонд предизвести, че пред еврозоната има " изключително съществени " опасности.

" Икономиката най-вероятно е постигнала по-добра инерция напролет, в сравнение с при започване на годината ", споделят от Бундесбанк. " Въпреки че е малко евентуално високият ритъм на напредък от предходната година да бъде още един, производството още веднъж е основно за стопанската система ".

Част от подобрението се дължи и на края на еднократни фактори, които задържаха растежа, като да вземем за пример изключително проблематичния грипен сезон, споделят още от институцията.

Потреблението на семействата остава значим фактор за растежа, а разноските на държавното управление, които при започване на годината понижиха, също са се възстановили. Заслуга ще има и строителния бранш, който " най-вероятно се е нараснал доста ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР