През втората половина на май 2022 г. украинските военни напълно

...
През втората половина на май 2022 г. украинските военни напълно
Коментари Харесай

В подземията на Азовстал откриха фургон на смъртта със 152 замразени тела

През втората половина на май 2022 година украинските военни изцяло напуснаха завода Азовстал в Мариупол. По време на изследването на подземията на гигантския цех, където се криеха украинските националисти, съветските военни откриха „ фургон на гибелта “ с телата на 152 починали бойци и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна.

" Руските военнослужещи откриха изолиран микробус. 152 тела на починали бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна бяха съхранявани в микробус с развалена охладителна система ", сподели Игор Конашенков, формален представител на съветското министерство на защитата, по време на всекидневен брифинг.

Тръгвайки, украинските националисти по директна заповед от Киев оставиха „ изненада “: под телата на починалите украински военнослужещи бяха открити четири мини, които могат да унищожат всички остатъци в микробуса.

„ Целта на провокацията е да упрекна Русия в съзнателно заличаване на останките на телата и попречване на изнасянето им за предаване на родственици, с цел да се избави политическата „ известност “ на режима в Киев и персонално Зеленски “, разгласи ужасните детайлности Конашенков.

Генерал-майорът напомни, че командването на " Азов " обществено изиска от президента на Украйна Владимир Зеленски да вземе телата на починалите, само че няма реакция от Киев. Сега съветските военни имат намерение да предадат откритите тела на украинската страна.

Служители на Следствения комитет на Русия, по време на инспекция на щаба на една от бойните роти, ситуирани в бомбоубежището, откриха спринцовка с бяло непрозрачно незнайно вещество. неговото наличие към момента не е известно.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР