През уикенда ще се радваме на топло и слънчево време.

...
През уикенда ще се радваме на топло и слънчево време.
Коментари Харесай

Динамичен край на февруари

През уикенда ще се радваме на топло и слънчево време. Събота ще е по-подходящият ден за феновете на планинския туризъм. Късно следобяд ще има заоблачаване, само че в множеството часове от деня ще бъде прелестно за всички планинари. В неделя ни чакат валежи от дъжд.

Това предвижда метеорологът Петър Янков в студиото на " България заран ".

" В понеделник ще се усили облачността и във вторник преваляванията ще преминат в сняг. Те ще са по-продължителни и по-интензивни, макар и с влажен сняг, което издава едни по-силни конективни потоци и податливост към леки превалявания ", посочи синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Снегът ще се стопи още в сряда и след динамично време с топли периоди последният снеговалеж за февруари ще е на 25/26 февруари, стана ясно още от думите на Янков.

" Февруари ще приключи с топло време, внезапно ще се покачат температурите и последният ден ще е с температури над 18 градуса. Последните прогнози за март месец са за топло и изсъхнало време, по този начин че март бързо ще се стопи снегът по нашите планини ", посочи метеорологът в студиото.

Петър Янков показа и скъп съвет за феновете на планината, който и военните летци го знаят, в това число президентът: " За високо в планината  " четирите П-та "  са важни – предварителната подготовка предотвратява провала! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР