През третото тримесечие на 2022 г. цените на жилищата в

...
През третото тримесечие на 2022 г. цените на жилищата в
Коментари Харесай

На второ място сме в Евросъюза по ръст в цените на имотите

През третото тримесечие на 2022 година цените на жилищата в Европейския съюз са се повишили приблизително със 7,4% на годишна основа, до момента в който в еврозоната са били с 6,8 на 100 нагоре, демонстрират най-новите данни на " Евростат ". Цените на жилищата са се нараснали през второто тримесечие на предходната година и в Европейския съюз, и във валутния съюз, надлежно с 9,8% и с 9,2%.

В България цените на жилищата са скочили нагоре с 15,6 на 100 през третото тримесечие на 2022 година по отношение на същия интервал година по-рано. Това е ускоряване на растежа на родните жилищни цени спрямо предходните второ и първо тримесечия, когато нарастването бе надлежно 14,6% и 11,5%.

На месечна основа през третото тримесечие на предходната година цените на жилищата в страната ни са нарастнали с 4,1%, надскачайки 3,1-процентовия растеж през второто тримесечие, само че оставайки под покачването с 5,2 на 100 през първото тримесечие. През третото тримесечие на 2022 година месечният растеж на цените на жилищните парцели в България е бил вторият максимален измежду членките на Европейски Съюз, като по-висок напредък на ценовия показател е записала само Кипър (+5,8 на сто).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР