През тази нощ е приета жена, контактувала с потвърдено болния

...
През тази нощ е приета жена, контактувала с потвърдено болния
Коментари Харесай

Вероятно скоро ще има потвърден нов случай на коронавирус, МВР блокира базар Илиянци

През тази нощ е призната жена, контактувала с доказано болния седми случай с ковид. Това съобщи началникът на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг.
Седмият случай е на жена, медицински служащ, била на конгреси по медицина в чужбина. А признатата жена е с грипоподобни признаци, в положително положение.
Вчера са тествани 136 проби
Сподели с твоите другари
Междувременно, рано сутринта стартира профилирана полицейска интервенция на стоков базар " Илиянци ". Проверяват се документите на всички работещи там. Има и докарани машини за дезинфекциране, евентуално базарът ще остане затворен към този момент.
От през днешния ден, 12 март, всички лекари в Габрово могат да оказват извънболнична здравна помощ. Само работещите от инфекциозната клиника в болничното заведение няма да го вършат, стана ясно от публично известие по Българска национална телевизия.
Заради пандемията от ковид, непознатите жители, в това число и българи, пътуващи през Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в България ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. Мерките и рестриктивните мерки ще се ползват и върху морските и речните транспорти, заяви Министерство на вътрешните работи. Какво още, научете ТУК!
Според лекарски отзиви, най-коварното що се отнася до ковид е бавната демонстрация на признаци. Средно за 5 дни се появяват те – температура, кашлица, усложнения с дишане. Но в интервал от 6 до 14 дни евентуално можем да предаваме вируса.
Пред Националната телевизия шеф на Регионалното ръководство на образованието – София-град
Още: " Коронавирус: Забраните за пътешестване в целия свят стават все по-сериозни "
" Том Ханкс и брачната половинка му са заболели от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР