През тази година Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно

...
През тази година Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно
Коментари Харесай

Вижте къде МРРБ ще налива пари във Варненска област

През тази година Министерството на районното развиване и благоустройството, дружно с подопечните си организации и холдинги, ще извърши редица строително-ремонтни действия във Варненска област. Това стана ясно от думите на строителния министър Андрей Цеков, който е през днешния ден на работно посещаване в морския град. В постройката на Областна администрация във Варна той се срещна с регионалния шеф проф. Андрияна Андреева, кметове на общини от региона, измежду които и градоначалника на Варна Благомир коцев, и народни представители.

Заедно разискаха плануваните за тази година ремонтни действия по републиканската пътна мрежа в област Варна и общинските планове, залегнали в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет за 2024 година В работната среща взеха присъединяване и ръководителят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, и изпълнителният шеф на " Български ВиК холдинг “ ЕАД инж. Лозко Лозев.

Въпреки ограничавания държавен бюджет, заложен за министерството, който е в размер на 20 милиона лв. (в тази сума не влизат парите по европроекти, Плана за възставовяване), и сами разбирате, че е извънредно непълен, се възнамеряват редица действия, стана ясно от думите на министър Цеков. Заради неналичието на средства той не се нае да предвижда по кое време и по какъв начин ще бъдат осъществени ремонтни действия по свлачището на Трифон Зарезан. Вчера, напомни той, министър-председателят акад. Николай Денков бе във Варна, с цел да огледа срутищните процеси на Рибарски плаж. Министърът още веднъж повтори и думите на премиера, че са нужни задълбочени проучвателни действия освен за несъмнено свлачище, а за всичките в България. Ще бъде направена тактика за работата по възобновяване на околната среда, която е наранена от свлачищни процеси.

През тази година ще бъде направен техническия план и Подробен устройствен план на обходния път на Провадия.

През 2024 година ще бъдат осъществени поправки действия на Дюлинския и Айтоския проходи. Общо 80 километра ще бъдат главните, а 70 километра настоящите поправки по тези значими прави, свързващи Североизточна с Югоизточна България.

73 милиона лв. ще бъдат вложени през тази година по оперативна стратегия " Околна среда " във Девня и Долни чифлик.

Относно проблемите с плана по санирането на многофамилните жилищни здания у нас, министър Цеков изясни, че те идват от това, че има по-малко средства, в сравнение с искащи сдружения на притежатели, които и се борят за парите. Той разясни, че за идната година са планувани 791 милиона лв. по разнообразни европейски стратегии. 196 милиона от тях ще бъдат вложени във въглищните райони.

Пред медиите строителният министър добави, че концепцията през годините за районни градски винетки, които общините да наложат на камиони и рейсове от други градове, които разрушават инфраструктурата, не е противозаконна. Това е въпрос на преценка на всяка община, изясни той. Припомняме, че такава концепция първо се появи в София - при започване на този век, като тя трябваше да визира всички коли, чиято регистрация не е столична.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР