През тази година максималният бал за прием след седми клас

...
През тази година максималният бал за прием след седми клас
Коментари Харесай

Чудите се къде да кандидатства детето ви? Топ 10 на най-добрите гимназии за 2017 г.

През тази година оптималният бал за банкет след седми клас е 500 точки, а до предходната година беше 36. За първи път през тази година главно обучение се приключва след седми клас, съгласно новия Закон за предучилищното и учебното обучение.
Вижте учебни заведения, които попадат в топ 10 на гимназиите съгласно минималния бал за банкет след първо класиране.

При оповестяване на резултатите от второ класиране Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ към Технически университет – София (ТУЕС) измества Испанската езикова гимназия.

10. 35 СУ „ Добри Войников “ – най-малък бал 355 точки

Това e първото модерно българско учебно заведение в София с проучване на непознати езици. Намира се в квартал Лозенец. Понастоящем е с чуждоезиков профил и е профилирано за преподаване на немски и френски език.

Учениците от профил „ Немски език “ получават след сполучливо положен изпит Немска езикова тапия (Deutsches Sprachdiplom Stufe II).

Учениците от профил „ Френски език “ могат да получат Френска езикова тапия съгласно условията на Европейската езикова рамка след положен изпит.

Училището е базово за съветски език и координатор за Западна България. Желаещите възпитаници се приготвят за полагане на изпит за европейски документ за притежаване на съветски език съгласно условията на Европейската езикова рамка след положен изпит.

9. 22 СУ „ Г. С. Раковски “ – най-малък бал 361.5 точки

Гимназията е измежду най-старите учебни заведения в София. Основана е като Втора софийска мъжка гимназия под патронажа на кралица Йоанна и цар Борис III през 1903 година.

В гимназията преподават висококвалифицирани педагози – базови учители към СУ „ Св. Кл. Охридски “ и НСА; доста от тях са и създатели на учебници.

Техни сътрудници в чуждоезиковия профил са учители от Кралство Испания.

8. 9та Френска гимназия – най-малък бал 375 точки

Създадена е през 1961 година и има открити обичаи и висок престиж в образованието по френски език.

Интензивното проучване на езика се прави по стратегия, включваща 20 часа по френски седмично в предварителен и 8-ми клас и от 6 до 8 часа в класовете след 8-ми.

Завършилите възпитаници могат да се запишат във френски университет, без да държат приравнителен изпит по език.

Девизът на учебното заведение е „ Френската – тъй като сме дружно! “ Много значима е приемствеността – повече от половината преподаватели в гимназията са някогашни нейни ученици.

7. Втора британска гимназия – най-малък бал 397.5 точки

Това е профилирана столична гимназия с петгодишен курс на образование и интензивно проучване на британски език и наложителен втори непознат език по желание: немски, испански или съветски език. Основана е през 1991 година

6. Първа британска гимназия – най-малък бал 399 точки

Създадена през 1958 година в София, като правоприемник на британския отдел към 35та гимназия. През 1978 година става асоциирано учебно заведение с ЮНЕСКО.

Над 90% от приключилите гимназията не престават образованието си в университети и висши образователни заведения в България и по света.

5. ТУЕС – най-малък бал 410.5 точки

Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ към Технически университет – София е учредено през 1988 година за да приготвя междинни експерти в региона на осведомителната техника и технологии.

В учебното заведение интензивно работят две академии: Локална CISCO академия и IBM софтуерна академия.

4. 164 Испанска езикова гимназия – най-малък бал 412.5 точки

Гимназията е основана през 1991 година С цел да дава отговор на потребностите от проучване на испанския език и културите на испаноговорящите страни.

Учениците, които желаят, могат да се явят на изпити за придобиване на испанска тапия (Bachillerato), които се организират в края на XII клас в гимназията.

Всяка година гимназията заема челно място в желанията на седмокласниците, както и в класацията по отлични оценки от Държавните зрелостни изпити.

3. 73 СУ „ Владислав Граматик “ – най-малък бал 434.5 точки

Училището е основано през 1968 година В него се учат разширено непознати езици (немски като първи профил, съветски, британски и френски като втори).

Училището приготвя своите ученици с положително отношение към немската просвета и нрави. Училището предлага опция за приемане на Немска езикова тапия (Deutsches Sprachdiplom der KMK Stuffe|| издавана от Конфедерацията на министрите на образованието в Германия) след сполучливо положен изпит в 12. клас.

Този документ подсигурява високо равнище на притежаване на езика и дава право за образование във висши образователни заведения в Германия и Австрия.

2. 91 Немска езикова гимназия – най-малък бал 450 точки

Гимназията е открита на 15 септември 1960 година. От тогава до в този момент е всред най-популярните измежду кандидат-гимназистите освен в София, само че и в другите градове на страната.

От 1994 година в нея съществува и по този начин нареченият Немски отдел (Deutsche Abteilung, DA), в който всяка година, в края на 8 клас, се одобряват посочилите най-хубав резултат на изпита по немски език.

При сполучливо полагане на зрелостните изпити и немски матури ученикът получава българска тапия за приблизително обучение и немска тапия за приблизително обучение, която му дава право да кандидатства в немскоезичните университети наедно с останалите немски жители.

1. СМГ – най-малък бал 472.5 точки

Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ е основана е през 1971 година Специализира в подготовката на възпитаници от междинния и началния курс на образование в областите на математиката и информатиката, като приготвя голям брой олимпийци, които годишно печелят редица оценки и награди по районни и интернационалните надпревари.

Училището следва политика на насърчаване на триумфите на изявените възпитаници в региона на точните науки, и по-специфично математика, информатика, физика.

Източник: vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР