През студените дни от годината сме свикнали да похапваме кисело

...
През студените дни от годината сме свикнали да похапваме кисело
Коментари Харесай

Защо да консумираме ферментирали храни?

През студените дни от годината сме привикнали да похапваме кисело зеле, туршия и всевъзможни други естествено ферментирали храни.
В днешната публикация сме възнамерявали да обърнем особено внимание на изгодите от тях и за какво в действителност са толкоз скъпи за организма ни.
Преди това обаче ще споделим, че към ферментиралите храни спадат и киселите млека, кефир, самун с мая, ябълков оцет, комбуча и доста други. Погрешно е схващането, че в листата са само туршиите и тези зимнини, за които нашите баби и дядовци не пропущат да се погрижат през лятото.
Ползите, за които малко на брой знаят:
Ниско наличие на калории
Интересен факт, е че храните, минали през ферментация, са с доста ниско наличие на калории и захари и с доста високо наличие на фибри. Не е по никакъв начин инцидентен фактът, че множеството от диетолозите ги предлагат по време на диета. Освен, че усещате задоволеност, до момента в който ги похапвате, вие няма да качите и грам.

Да не приказваме, че са извънредно апетитни и човек на драго сърце си ги похапва.
Намаляват равнищата на неприятния холестерол
Колкото по-често ги поднасяте на трапезата си, толкоз по-здрави ще бъдете. С тях елементарно може да се контролират и понижават равнищата на неприятния холестерол и по тази причина не съществува доктор, който да сложи възбрана за консумация.
По-лесно асимилиране на храната
 Туршиите - рискова храна за някои хора Туршиите - рискова храна за някои хора
Туршиите не се предлагат за хора със болести на сърцето и кръвоносните съдове, стомашно-чревния тракт и бъбреците. Така счита гла...
Вероятно и сами сте забелязали, че момента, в който похапнете ферментирали храни, проблемите с храносмилателната система мигновено изчезват. Те се отразяват удобно при запек, отичане, газове и други проблеми с дебелото черво.

По-силен имунитет
Заради многото пробиотици, които се съдържат в този тип храни, те са превъзходен метод да се справите с грипа и настинката, които са ви повалили. Когато не се чувствате добре, похапнете няколко кисели краставички, чаша кисело мляко или кефир и сами ще усетите по какъв начин тялото ви реагира на това, което му поднасяте.
Хапвайте ферментирали храни и ще бъдете здрави!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР