През следващото денонощие времето в страната ще остане без съществена

...
През следващото денонощие времето в страната ще остане без съществена
Коментари Харесай

Какво време ни носи есента през следващата седмица

През идващото денонощие времето в страната ще остане без основна смяна. В равнините и към водните басейни ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се раздира и видимостта ще се усъвършенства. Предимно слънчево ще е времето над планинските региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.
 
Температурите ще се намалят още малко и минималните ще са сред 5 и 10 градуса, в обособени котловини ще са и по-ниски. Максималните температури ще са най-вече сред 14 и 19 градуса. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за ноември.
 есен времето ThinkStock/Getty Images

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 14 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.
 времето есен катерица ThinkStock/Getty Images-->
По Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд облачността ще се раздра и видимостта ще се усъвършенства, само че по здрач още веднъж ще се вплътни. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16-18 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
 времето есен таралеж ThinkStock/Getty Images
През множеството дни от новата седмица над равнинната част от страната ще доминира облачно и мъгливо време. На обособени места ще превали слаб дъжд, без значително стопанско значение. Временно усъвършенстване на видимостта ще настава след обяд. Над планинските региони и Югозападна България ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. В началото на седмицата преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, а оптималните – сред 13 и 18 градуса; през последните дни температурите ще се намалят с 2-3 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР